Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οθόνες παντού, ακόμα και στο αμάξωμα!

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οθόνες παντού, ακόμα και στο αμάξωμα!

ΝΕΑ

Οθόνες παντού, ακόμα και στο αμάξωμα!

ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα γεμίζουν με οθόνες. Πόσες είναι αρκετές; Και θα μείνουν μόνο στο σαλόνι ή θα επεκταθούν και πάνω στο αμάξωμα;

Advertisement
Advertisement

Το Toyota FT-3e Concept που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο Japan Mobility Show 2023, αποτελεί μία πρόταση της ιαπωνικής εταιρίας για το μέλλον.

Το FT σημαίνει Future Toyota, το “E” σαφώς για την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Το νούμερο 3 πιθανώς αναφέρεται σε μια ταξινόμηση μεγέθους.

Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο παραγωγής που θα προέρχεται από το FT-3e θα τοποθετηθεί πιθανότατα κάτω από το Toyota BZ4X στην κατηγορία compact.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν ένα τετράθυρο SUV που θα προσφέρει χώρο για πέντε επιβάτες. Η τετρακίνηση θεωρείται δεδομένη και η εντυπωσιακή σχεδίαση δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την Toyota.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η εικόνα του σαλονιού. Στο εσωτερικό υπάρχουν επτά οθόνες: εκτός από τις συνήθεις δύο οθόνες για το ταχύμετρο και το infotainment, δύο ακόμη οθόνες είναι τοποθετημένες αριστερά και δεξιά του τιμονιού.

Κάμερες με οθόνες αντικαθιστούν τους εξωτερικούς και εσωτερικούς καθρέφτες, δημιουργώντας τρεις οθόνες για την οπισθοπορεία, μία για την οδήγηση και τρεις για άλλες πληροφορίες.

Advertisement

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ένα μεγάλο Head-Up Display με πληθώρα πληροφοριών για τον οδηγό και την κίνησή του.

Advertisement

Όμως οι οθόνες δεν σταματούν εδώ. Η Toyota έχει τοποθετήσει οθόνες πίσω από τον θόλο των εμπρός τροχών, έτσι ώστε οι επιβάτες να έχουν κάποιες χρήσιμες πληροφορίες.

Σε αυτές τις μικρές οθόνες παρουσιάζονται πληροφορίες όπως η φόρτιση της μπαταρίας, η θερμοκρασία του οχήματος και η ποιότητα του εσωτερικού αέρα, όταν ο οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητο.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν οι οθόνες όχι μόνο δεν θα μειωθούν αλλά θα γεμίσουν κάθε γωνιά των αυτοκινήτων του μέλλοντος. Εσείς πως βλέπετε όλη αυτή την εξέλιξη;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρίκυκλο scooter από την Toyota;
Toyota FT-3e: Mε οθόνες και στο… αμάξωμα!
To Toyota FT-Se μπορεί να είναι το ηλεκτρικό MR-2