Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τρίκυκλο scooter από την Toyota;

Ελλάδα 7:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρίκυκλο scooter από την Toyota;

NEWSMOTO

Τρίκυκλο scooter από την Toyota;

NEWSMOTO

Η Toyota κατάθεσε έγγραφα για ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο scooter και μπαίνει δυνατά στον κόσμο της μικροκινητικότητας.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota την τελευταία πενταετία έχει ενισχύσει τις σχέσεις της με τους κατασκευαστές μοτοσικλέτας, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία. Δεν είναι τυχαία η συμμετοχή της στην κοινοπραξία HySE η οποία αφορά την έρευνα και εξέλιξη μικρών κινητήρων υδρογόνου μαζί με τις Honda, Yamaha, Kawasaki και Suzuki, ενώ πρόσφατα κατάθεσε έγγραφα κατοχύρωσης πατέντας ενός ηλεκτρικού scooter.

Το όνομα του scooter ονομάζεται Land Hopper και πρόκειται για ένα τρίκυκλο ηλεκτρικό αναδιπλούμενο scooter. Τεχνικά χαρακτηριστικά για το όχημα δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία που μπορούμε να αντλήσουμε από τις εικόνες. Η κατασκευή του Land Hopper είναι minimal με ένα σχετικά απλό σύστημα διεύθυνσης στο εμπρός μέρος. Οι δύο τροχοί είναι 10 ιντσών και διαθέτουν δίσκους στα φρένα, ενώ υπάρχει σύστημα κεντρικής ανάρτησης.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση δίνεται στον πίσω τροχό μέσω ηλεκτροκινητήρα τύπου hub και η μπαταρία είναι τοποθετημένο κάτω από τι τιμόνι. Η πίσω ανάρτηση συνδέει το ψαλίδι με το υποπλαίσιο στο οποίο στηρίζεται η σέλα, ενώ τα μαρσπιέ είναι τοποθετημένα χαμηλά και είναι αποσπώμενα. Το scooter είναι αναδιπλούμενο για εύκολη μεταφορά και το πιθανότερο το πλαίσιο να είναι αλουμινένιο.

Το Toyota Land Hopper αναμένεται να παρουσιαστεί στο Japan Mobility Show και αργότερα θα το δούμε στην EICMA στο Μιλάνο, ενώ δεν αποκλείεται σημαντικό ρόλο σε αυτό το scooter να έχει παίξει η Yamaha. Φήμες μάλιστα αναφέρουν ότι στην EICMA 2023 τον Νοέμβριο θα δούμε το Land Hopper στο περίπτερο της Yamaha με το λογότυπο της μάρκας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota δείχνει το «αγροτικό» του μέλλοντος
Το υδρογόνο εισβάλει στο Dakar
Φουτουριστικό τρίκυκλο από τη Yamaha

 

Advertisement