Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όταν υπερτιμάς τις ικανότητές σου, αυτά παθαίνεις (+video)

Ελλάδα 12:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όταν υπερτιμάς τις ικανότητές σου, αυτά παθαίνεις (+video)

ΝΕΑ

Όταν υπερτιμάς τις ικανότητές σου, αυτά παθαίνεις (+video)

ΝΕΑ

Το ότι η Toyota έχει ως στόχο την κατασκευή 25.000 GR Yaris, μας κάνει να στεναχωριόμαστε λίγο παραπάνω όταν κάποιο από αυτά «κακοπέφτει» και έχει την κατάληξη του video.

Advertisement
Advertisement

Η homologation απαιτεί συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων αλλά έτσι όπως πάει το πράγμα, η Toyota πρέπει να κατασκευάσει μερικά παραπάνω.

Οι απώλειες όλο και πληθαίνουν αν και για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι όλες total loss όπως αυτή του σημερινού video που έχουμε παρακάτω. Η συγκέντρωση στην πίστα μια βροχερή μέρα στο πλαίσιο κάποιου track day -μια και βλέπουμε μόνο «πολιτικά» αυτοκίνητα στα πλάνα από την κάμερα ασφαλείας που κυκλοφόρησαν- δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τον οδηγό του λευκού Toyota GR Yaris να το παρακάνει λίγο υπερεκτιμώντας τις ικανότητές του. Μετά το πρώτο γλίστρημα δεν μπόρεσε να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην κανονική του πορεία, βγαίνοντας με το πλάι στην αμμοπαγίδα.

Advertisement
Advertisement

Η αυξημένη ταχύτητα και το βρεγμένο τερέν, έκαναν τους τροχούς της αριστερής πλευράς να βουλιάξουν και να στείλουν σε αρκετές τούμπες το εν λόγω GR Yaris. Το ευτύχημα είναι πως ο οδηγός από ότι καταθέτουν μερικοί από τους παριστάμενους βγήκε ανέπαφος από το αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε περπατώντας από το σημείο. Σίγουρα θα είχε μεγάλη ζαλάδα τις πρώτες στιγμές μετά την έξοδο αλλά ευτυχώς για αυτόν, το GR Yaris έκανε καλή δουλειά στην απορρόφηση της ενέργειας, με ατυχές αποτέλεσμα όμως, την ολική του καταστροφή. Απ’ ότι φαίνεται και στις φωτογραφίες, η οροφή έχει «κατέβει» αρκετά μέσα στην καμπίνα των επιβατών, ενώ και οι κολώνες του αμαξώματος έχουν υποστεί τεράστια παραμόρφωση– ενδεικτικό των μεγάλων δυνάμεων που κατέληξαν επάνω τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tα sport μοντέλα της Toyota που θα θέλαμε να δούμε και στην Ευρώπη
Θύμα της έλλειψης chips και η Toyota
“Τραυμάτισε” το GR Yaris του για να κάνει μόστρα (+video)