Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θύμα της έλλειψης ημιαγωγών και η Toyota

Ελλάδα 11:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θύμα της έλλειψης ημιαγωγών και η Toyota

ΝΕΑ

Θύμα της έλλειψης ημιαγωγών και η Toyota

ΝΕΑ

Η Toyota αναγκάζεται να σταματήσει την παραγωγή σε δύο εργοστάσιά της λόγω έλλειψης ημιαγωγών (chips) μέσα στον ερχόμενο μήνα.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota επιβεβαίωσε ότι θα αναστείλει τις εργασίες σε τρεις γραμμές παραγωγής, στα δύο εργοστάσιά της στην Ιαπωνία.

Στο εργοστάσιο Iwate, μια γραμμή παραγωγής για το C-HR θα κλείσει για οκτώ ημέρες συνολικά από τις 7 Ιουνίου, ενώ μια ακόμα αυτή των Yaris και Yaris Cross, θα σταματήσει για πέντε ημέρες από τις 7 Ιουνίου. Από την ίδια ημερομηνία, μία γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της περιοχής Miyagi της Toyota, που παράγει επίσης το Yaris Cross, θα σταματήσει για τρεις ημέρες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Toyota έπρεπε να σταματήσει οποιαδήποτε από την εγχώρια παραγωγή της λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Η παύση της παραγωγής θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή 20.000 λιγότερων οχημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ιαπωνίας.

Advertisement
Advertisement

Ενώ πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων ήταν αισιόδοξοι ότι η έλλειψη τσιπ θα επιλυθεί σε λίγους μήνες, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη πρόβλεψη από την AlixPartners υποδηλώνει ότι η κρίση θα οδηγήσει σε μικρότερη συνολική παραγωγή κατά 3,9 εκατομμύρια οχήματα φέτος, με κόστος περίπου 110 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Επιπλέον, όπως όλα δείχνουν, το δεύτερο τρίμηνο θα είναι ακόμη χειρότερο από το πρώτο και όσο περνάει ο καιρός γίνεται ξεκάθαρο πως η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί από το 2022. Η κατάσταση αυτή είναι ένα ακόμα απότοκο της «ανωμαλίας» που προκάλεσε η πανδημία, με το πρώτο lockdown να έχει ως αποτέλεσμα την παύση των παραγγελιών ημιαγωγών από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τη διοχέτευση της παραγωγής στα υπόλοιπα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα που αύξησαν τις πωλήσεις τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tα σπορ μοντέλα της Toyota που θα θέλαμε να δούμε στην Ευρώπη
Καθ’ οδόν το νέο Land Cruiser (+video)
Επένδυση από την Toyota 1,2 εκ. ευρώ για τους κλεμμένους καταλύτες