Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν «λυγίζει» στην ηλεκτροκίνηση η Porsche 911

Ελλάδα 22:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν «λυγίζει» στην ηλεκτροκίνηση η Porsche 911

ΝΕΑ

Δεν «λυγίζει» στην ηλεκτροκίνηση η Porsche 911

ΝΕΑ

Η Porsche είναι καθόλα έτοιμη να εξηλεκτρίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της γκάμας της, όχι όμως και το μοντέλο- τοτέμ της.

Advertisement
Advertisement

Στον εξηλεκτρισμό του 80% της γκάμας της έως το 2030 θα προχωρήσει η Porsche, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Όπως διευκρίνισε, όμως, ο CEO της εταιρείας, Oliver Blume, το μοντέλο – «τοτέμ» της, 911, θα μείνει… απείραχτο.

Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche χαρακτήρισε την 911 ως το «πιο εμβληματικό μοντέλο της μάρκας» και διαβεβαίωσε τους «οπαδούς» της πως θα είναι το τελευταίο αυτοκίνητο της γκάμας που θα γίνει 100% ηλεκτρικό –αν γίνει ποτέ.

«Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την 911 με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το concept της 911 δεν επιτρέπει να την καταστήσουμε αμιγώς ηλεκτρική, λόγω της τοποθέτησης του κινητήρα στο πίσω μέρος. Αν αθροιστεί εκεί και το βάρος της μπαταρίας, η οδήγηση του αυτοκινήτου θα καταστεί αδύνατη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Blume μιλώντας στο CNBC.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η 911 να μην αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρική υπόσταση, αυτό, ωστόσο, δεν αποκλείει το σενάριο να μετατραπεί σε υβριδική. Η ηλεκτροκίνηση, άλλωστε, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της Porsche, όπως αποδεικνύουν –μεταξύ άλλων- οι plug-in υβριδικές Cayenne και Panamera, αλλά και η ηλεκτρική Taycan. Τα μοντέλα που αναμένεται να πάρουν σειρά θα είναι η Macan, η 718 Cayman, αλλά και η Boxster, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

«Στόχος της Porsche είναι έως το 2030 να έχει ένα ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα σε κάθε πτυχή της αξιακής αλυσίδας της», υπογράμμισε ο Blume.

Advertisement

Porsche και Audi έχουν αναπτύξει από κοινού την πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electic), πάνω στην οποία θα βασιστούν πολλά εξηλεκτρισμένα μοντέλα των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Διαβάστε επίσης:
Porsche: Αναλαμβάνει τον έλεγχο της Bugatti
Η τιμή – ρεκόρ που δώσανε για την Porsche 911 του Maradona
Η Porsche κατέχει πλέον το 1/4 της Rimac

Advertisement