Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όσοι προλάβατε, προλάβατε: Τέλος τα μοντέλα Ν της Hyundai

Ελλάδα 18:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όσοι προλάβατε, προλάβατε: Τέλος τα μοντέλα Ν της Hyundai

ΝΕΑ

Όσοι προλάβατε, προλάβατε: Τέλος τα μοντέλα Ν της Hyundai

ΝΕΑ

Το i30 N και το i20 N θα περάσουν στην ιστορία έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στους φίλους της καθαρόαιμης σπορ οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Σε μία κίνηση που θα στεναχωρήσει πολλούς από τους φανατικούς φίλους της εταιρίας και της σπορ οδήγησης, η Hyundai αποφάσισε να αποχαιρετήσει τα μοντέλα N με κινητήρα εσωτερικής καύσης, στρέφοντας το ενδιαφέρον της προς την ηλεκτροκίνηση ακόμα και για τα hot hatchbacks.

Το εξαιρετικό  i30 N και το αντίστοιχο compact μοντέλο, το i20 N, περνούν πλέον στην ιστορία, αφήνοντας πάντως πίσω τους έντονο το σημάδι τους στην γενικότερη αλλαγή πορείας της εταιρίας.

Και τα δύο μοντέλα, που εξυμνήθηκαν για τις επιδόσεις και την οδηγική συμπεριφιρά τους, κατείχαν ξεχωριστή θέση μεταξύ των Ευρωπαίων petrolheads, με το i30 N να εδραιώνει ιδιαίτερα την παρουσία της Hyundai στην ανταγωνιστική κατηγορία των hot hatch από το λανσάρισμά του το 2017.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η Hyundai ευθυγραμμίζει τη στρατηγική της με τους στόχους βιωσιμότητας, η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή των μοντέλων N με κινητήρα εσωτερικής καύσης για την ευρωπαϊκή αγορά, από τον Φεβρουάριο.

Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της Hyundai να προσφέρει μια σειρά αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2035 και να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2045.

Πάντως η Hyundai δεν σταματά ολοκληρωτικά την γενιά Ν, καθώς ήδη με το Ioniq 5 N έχει αποσπάσει επαίνους προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή ηλεκτροκίνητου ενθουσιασμού για τους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Advertisement

Για τους υπόλοιπους, όσοι προλαβαίνετε τρέξτε όσο υπάρχουν κάποια αποθέματα, μιας και θα χαθεί και η τελευταία ευκαιρία να αποκτήσετε κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai i30 N Drive-N για 800 τυχερούς!
Hyundai N: Έντονες συγκινήσεις και κορυφαίες επιδόσεις
Δοκιμή: Hyundai i20 N

Advertisement