Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Ford Kuga Hybrid (video)

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Ford Kuga Hybrid (video)

ΝΕΑ

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Ford Kuga Hybrid (video)

ΝΕΑ

Η υβριδική έκδοση του μεσαίου SUV διαθέτει άκρως εντυπωσιακή αυτονομία και προσφέρεται σε μια ευρεία γκάμα εξοπλιστικών εκδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Στη διεύρυνση της γκάμας των ηλεκτροκίνητων SUV της προχώρησε η Ford, μέσω της πρόσφατης παρουσίασης του Ford Kuga Hybrid.

Ο φιλοσοφικός πυρήνας της μπλε οβάλ εταιρείας με επίκεντρο το υβριδικό Kuga ήταν η ανάπτυξη ενός οχήματος με χαμηλές εκπομπές ρύπων και μετριασμένη κατανάλωση καυσίμου, διατηρώντας ταυτόχρονα την ευρυχωρία και την άνεση που προσφέρει το SUV.

Μεγάλο “όπλο” του μοντέλου, όπως εξηγεί ο Υπεύθυνος Παραγωγής του ευρωπαϊκού τμήματος της Ford, Phillip Rath, συνιστά το προηγμένο υβριδικό κινητήριο σύνολο (190 ps), που χαρίζει στο Kuga αυτονομία 1.000 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Αυτό απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα των 2,5 λίτρων, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία 1,1 kWh. Η τελευταία φορτίζει χωρίς καλώδια, αλλά αυτόματα, τόσο από τον κινητήρα (κύκλου Atkinson), όσο και κατά την επιβράδυνση. Εν συνεχεία, η μπαταρία φορτίζει τον ηλεκτροκινητήρα επιτρέποντας, μάλιστα, στο υβριδικό Kuga να κινείται -κατά περιπτώσεις- αμιγώς ηλεκτρικά.

Επιπροσθέτως η υβριδική εκδοχή του μοντέλου αποτελεί το πρώτο Kuga που συνδυάζει ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης με την επιλογή της τεχνολογίας Intelligent All Wheel Drive της Ford, η οποία κατανέμει τη ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες.

Advertisement

Η κατανάλωση του μοντέλου αντιστοιχεί σε 5,4 λίτρα/100 χλμ., οι εκπομπές CO2 αποτυπώνονται σε 125 γρμ./χλμ., ενώ το συνολικό εύρος οδήγησης υπερβαίνει αυτό του Kuga Plug-in Hybrid κατά 30%!

Advertisement

Σημειώνεται πως το υβριδικό Kuga είναι διαθέσιμο σε μια ευρεία γκάμα εξοπλιστικών εκδόσεων, όπως: Trend, Titanium, Titanium X, ST Line, ST Line X και Vignale.

Το μοντέλο ενσωματώνει το σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με οθόνη αφής των 8 ιντσών, ενώ στα συστήματα υποβοήθησης συμπεριλαμβάνονται Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed ​​Sign Recognition και Lane Centering και Active Park Assist.

Advertisement

Προαιρετικά προσφέρεται και η τεχνολογία Lane-Keeping με το Blind Spot Assist 2 η οποία κάνει την παρθενική της παρουσία σε Kuga: Παρακολουθεί το τυφλό σημείο για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω και μπορεί να προειδοποιήσει τον οδηγό.

Η Ford δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ο Phillip Rath εξηγεί όσα πρέπει να ξέρετε για το Ford Kuga Hybrid.

Διαβάστε επίσης:

Οι εντυπωσιακές προτάσεις της Ford για τη SEMA

Δοκιμή: Ford Focus Active X 1.0 EcoBoost Hybrid mHEV (155 hp)

Το ηλεκτρικό Ford F-150 θα γίνει best seller