ΝΕΑ

Νέο Ford Kuga Hybrid: Απόδοση 190ps και 1.000 χλμ αυτονομία

Ελλάδα 5:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Ford Kuga Hybrid: Απόδοση 190ps και 1.000 χλμ αυτονομία

ΝΕΑ

Νέο Ford Kuga Hybrid: Απόδοση 190ps και 1.000 χλμ αυτονομία

ΝΕΑ

Ένα νέο υβριδικό μοντέλο προστίθεται στην γκάμα της Ford. Το Kuga Hybrid φορτίζει τις μπαταρίες του κατά την κίνηση και συνδυάζει ενέργεια από τον θερμικό κινητήρα και τις μπαταρίες, που του δίνουν αυτονομία 1.000 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Το Kuga Hybrid, ενώνει τα Plug-In Hybrid και EcoBlue Hybrid. Τρία από τα 17 ηλεκτρικά Ford έρχονται στα τέλη του 2021.

Η Ford μεγαλώνει την σειρά ηλεκτροκίνητων SUV Kuga με το νέο Ford Kuga Hybrid. Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης (των 190 ίππων) προσφέρει φόρτιση στην μπαταρία χωρίς καλώδια. Χωρίς προσπάθεια, η αυτο-φορτισμένη μπαταρία 1,1 kWh του Kuga Hybrid φορτίζεται αυτόματα τόσο από τον κινητήρα (κύκλου Atkinson) 2.500 κ.εκ. όσο και με αναγεννητική φόρτιση κατά την επιβράδυνση. Η αποθηκευμένη ενέργεια τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα για να βελτιώσει την απόδοση, να μείωση την κατανάλωση καυσίμου του βενζινοκινητήρα ή να προσφέρει καθαρή οδήγηση με ηλεκτρισμό. Το Kuga Hybrid εναλλάσσεται αυτόματα μεταξύ διαμορφώσεων ισχύος σύμφωνα με τον τρόπο και τις συνθήκες οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Το Kuga Hybrid είναι το πρώτο Kuga που συνδυάζει ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης με την επιλογή της τεχνολογίας Intelligent All-Wheel Drive της Ford, για μια βέλτιστη οδηγική εμπειρία. Τόσο οι εκδόσεις με την κίνηση εμπρός, όσο και οι τετρακίνητες παραλλαγές (All-Wheel Drive) στοχεύουν στην διασκεδαστική οδήγηση, χρησιμοποιώντας μια προσομοιωμένη λειτουργία αλλαγής ταχυτήτων. Η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τις γνωστές αλλαγές ταχυτήτων ενός συμβατικού αυτόματου κιβωτίου για μεγαλύτερη εμπλοκή του οδηγού. Η παραγωγή του νέου Kuga Hybrid βρίσκεται σε εξέλιξη στο εργοστάσιο στη Βαλένθια της Ισπανίας. Οι προηγμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου του Kuga Hybrid συναρμολογούνται επίσης στο εργοστάσιο της Βαλένθια μετά από μια επένδυση 24 εκατομμυρίων ευρώ σε μια νέα υπερσύγχρονη μονάδα για την υποστήριξη της στρατηγικής ηλεκτροδότησης της Ford στην Ευρώπη.

Πρακτικότητα Kuga, Υβριδική ευελιξία

Το νέο Ford Kuga αναπτύχθηκε από το μηδέν μέχρι να ενσωματώσει έναν πλήρως υβριδικό σύνολο ηλεκτροκινητήρα με θερμικό μοτέρ, για να κάνει καλύτερους τους εσωτερικούς χώρους και την πρακτικότητα του SUV και να υποστηρίξει τη βελτίωση της οδήγησης.

Advertisement

Η δυνατότητα αθόρυβης εκκίνησης επιτρέπει στο Kuga Hybrid να χρησιμοποιήσει μόνο ηλεκτρική ισχύ για μια πραγματικά χαλαρωτική εμπειρία οδήγησης, ιδιαίτερα στα κέντρα πόλεων. Το πλήρες υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης υποστηρίζει καθαρή ηλεκτρική οδήγηση για σύντομα χρονικά διαστήματα, ενώ εξαλείφει το άγχος της αυτονομίας.

Advertisement

Η ικανότητα να ταξιδεύει 1.000 χλμ με ένα μόνο ρεζερβουάρ καυσίμου κάνει το Kuga Hybrid ένα από τα πιο οικονομικά οχήματα. Με κατανάλωση καυσίμου από 5,4 l / 100 km και εκπομπές CO 2 από 125 g / km WLTP (5,1 l / 100 km και 118 g / km CO 2 NEDC) και ρεζερβουάρ καυσίμου 54 λίτρων, το συνολικό εύρος οδήγησης είναι 30% μεγαλύτερο από αυτό του Kuga Plug-In Hybrid. Η μπαταρία των 60 στοιχείων, 1,1 kWh χρησιμοποιεί ένα σύστημα ψύξης υγρού που εξαλείφει την ανάγκη για ανεμιστήρα ψύξης, συμβάλλοντας στη μείωση των επιπέδων θορύβου για μεγαλύτερη άνεση. Η καλύτερη ψύξη επιτρέπει επίσης την τοποθέτηση των κυψελών μπαταρίας, πιο κοντά η μία στην άλλη, βοηθώντας στη διατήρηση ευρύχωρων εσωτερικών διαστάσεων. Επιπλέον, ένα σύστημα εναλλάκτη θερμότητας καυσαερίων βοηθά τον κινητήρα να φέρει γρηγορότερα στην πιο αποτελεσματική θερμοκρασία λειτουργίας του, επιτρέποντας στο Kuga Hybrid να περάσει άμεσα στην ηλεκτροκίνηση. Η βελτιωμένη απόδοση της μπαταρίας συμβάλλει επίσης στην ικανότητα ρυμούλκησης έως και 1.600 kg (για την έκδοση με την κίνηση εμπρός).

Ο κινητήρας Kuga Hybrid προσφέρει μια ομαλή, γραμμική απόκριση στην επιτάχυνση, αλλάζοντας αυτόματα μεταξύ καθαρής ηλεκτρικής, υβριδικής και θερμικής απόδοσης, υποστηριζόμενη από έναν επανασχεδιασμένο ελεγκτή κινητήρα-γεννήτριας. Η τελευταία γενιά του κιβωτίου ταχυτήτων της Ford έχει σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργεί με τον κινητήρα 2,5 λίτρων. Η επιτάχυνση 0-100 km διαρκεί 9,1 δευτερόλεπτα (για την έκδοση με την κίνηση εμπρός. Το Kuga Hybrid διατίθεται επίσης με το Ford Intelligent All-Wheel Drive, το οποίο μετρά τον τρόπο με τον οποίο οι τροχοί του αυτοκινήτου πατούν στην επιφάνεια του δρόμου και μπορεί να προσαρμόσει την απόδοση ροπής μεταξύ του εμπρός και του πίσω μέρους για μια πιο ασφαλή κίνηση στο δρόμο. Η τεχνολογία έχει ελάχιστο αντίκτυπο στην κατανάλωση καυσίμου και μπορεί να αποσυνδεθεί σε ευνοϊκές συνθήκες οδήγησης.

Advertisement

Εκδόσεις και εξοπλισμός

Το Kuga Hybrid είναι διαθέσιμο για παραγγελία σε μια ολοκληρωμένη σειρά μοντέλων, όπως: Trend, Titanium, Titanium X, ST Line, ST Line X και Vignale. Στο μοντέλο προσφέρεται το  FordPass Connect, που επιτρέπει στους οδηγούς να σχεδιάζουν ταχύτερα, λιγότερο αγχωτικά ταξίδια με ενημερώσεις ζωντανής κυκλοφορίας για το σύστημα πλοήγησης και επιτρέπει μια γκάμα λειτουργιών για μια πιο βολική εμπειρία ιδιοκτησίας μέσω της εφαρμογής FordPass για κινητά, όπως το Door Lock Unlock, Remote Start και Εντοπιστής οχήματος. Τέλος το SYNC 3 σύστημα της Ford infotainment υποστηρίζεται από ένα κεντρικό οθόνη αφής 8-ιντσών, και ένα σύστημα ήχου premium B&O.

Οι διαθέσιμες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, κάνουν την οδήγηση λιγότερο απαιτητική και βελτιώνουν την ασφάλεια περιλαμβάνουν το Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed ​​Sign Recognition και Lane Centering για διαπραγμάτευση ακινητοποίησης και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο. Το Active Park Assist επιτρέπει πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το νέο σύστημα Lane-Keeping με το Blind Spot Assist 2 κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Kuga. Η προαιρετική τεχνολογία παρακολουθεί το τυφλό σημείο του οδηγού για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω και μπορεί να προειδοποιήσει τον οδηγό και να αποθαρρύνει έναν ελιγμό αλλαγής λωρίδας, εάν εντοπιστεί πιθανότητα σύγκρουσης. Επίσης, κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο νέο Ford Kuga, η τεχνολογία Intersection Assist, η οποία προβλέπει πιθανές συγκρούσεις με επερχόμενα οχήματα σε παράλληλες λωρίδες και μπορεί αυτόματα να ενεργοποιήσει τα φρένα για να βοηθήσει στην πρόληψη ή τον μετριασμό των επιπτώσεων ατυχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Mε νέα συστήματα ασφάλειας το Ford Kuga

Ακόμη πιο ελκυστικό το Ford Kuga

Δοκιμάζουμε το νέο Ford Kuga 1.5 EcoBoost