Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όποιος προλάβει παίρνει τη μοναδική Alfa Romeo 4C Unica

Ελλάδα 6:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όποιος προλάβει παίρνει τη μοναδική Alfa Romeo 4C Unica

ΝΕΑ

Όποιος προλάβει παίρνει τη μοναδική Alfa Romeo 4C Unica

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo αποχαιρετάει ένα αγαπημένο από τους alfisti σπορ μοντέλο της γκάμας της στο πρόσωπο του 4C Coupe, κατασκευάζοντας ένα πολύ ξεχωριστό κομμάτι το οποίο θα διατεθεί προς πώληση.

Advertisement
Advertisement

Δέκα χρόνια «ζωής» έκλεισε το 2023 η Alfa Romeo 4C Coupe και οι Ιταλοί αποφάσισαν ότι αξίζει να κατασκευάσουν ένα επετειακό αυτοκίνητο με βάση την ίδια, ώστε η πορεία της να  μνημονεύεται για πολλά χρόνια ακόμα.

Μπορεί η Alfa Romeo 33 Stradale να έκλεψε την παράσταση στην εκδήλωση Auto e Moto d’Epoca στη Μπολόνια τον Οκτώβρη, ωστόσο η ιταλική μάρκα είχε και κάτι άλλο πολύ ξεχωριστό να παρουσιάσει, παρόλο που πέρασε απαρατήρητο από πολλούς.

Ο λόγος για την Alfa Romeo 4C Unica, η οποία αποτελεί το «κύκνειο άσμα» της 4C Coupe. Ο όρος «Unica» δεν είναι καθόλου τυχαίος, σημαίνει «μοναδικό» και η 4C είναι αυτό ακριβώς, μία και μοναδική.

Advertisement
Advertisement

Θα μπορούσε να έχει μείνει και σε μουσείο, αλλά οι Ιταλοί αποφάσισαν πως ένας εύπορος και τυχερός μπορεί να την αγοράσει και να την κρατήσει για πάντα.

Η 4C Coupe ξεκίνησε την πορεία της το 2013 και το 2020 η παραγωγή της σταμάτησε. Παρόλα αυτά, ο όμιλος Stellantis αποφάσισε να δημιουργήσει μία τελευταία special edition μονάδα, η οποία δέχθηκε προσαρμογές από τον πρώτο σχεδιαστή του αυτοκινήτου, τον Αλεσάντρο Μακολίνι. Μάλιστα, ο Ιταλός δέχθηκε και συμβουλές από το ευρύ κοινό πριν προχωρήσει στη σχεδίαση.

Advertisement

Στην 4C Unica ξεχωρίζει το γυαλιστερό livery με το έντονο γαλάζιο χρώμα και τις αγωνιστικές λευκές λωρίδες που καλύπτουν σε μία ευθεία κάθετα το κεντρικό μέρος του αυτοκινήτου.

Στους τροχούς, παρατηρούμε το παραδοσιακό σχέδιο με το περιστροφικό καντράν των παλιών τηλεφώνων που έχουμε δει πολλάκις σε σπορ αυτοκίνητα της Alfa Romeo οι οποίοι τροχοί είναι φυσικά βαμμένοι με λευκό χρώμα.

Advertisement

Η εταιρεία αποφάσισε να μη μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και τις αλλαγές που μπορεί να έχει επιδεχτεί, συγκριτικά με το 4C Coupe. Το πιθανότερο πάντως, είναι η 4C Unica να διατηρεί τον turbo κινητήρα των 1,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 236 ίππους.

Το ενδιαφέρον στο μοναδικό αυτό σπορ μοντέλο, είναι ότι δεν κατασκευάστηκε απλά για εκδηλώσεις και μουσεία, αλλά για να πουληθεί. Σύμφωνα με τη Stellantis, αυτό το πρότζεκτ στοχεύει σε παθιασμένους συλλέκτες οι οποίοι θέλουν να προσθέσουν στη συλλογή τους ένα αυτοκίνητό που όμοιό του δεν θα υπάρξει ξανά.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει κάτι για την τιμή ούτε έχει ενημερώσει με λεπτομέρειες προς ώρας, όμως είναι ασφαλές να προβλέψουμε ότι η Alfa Romeo 4C Unica θα έρθει με μία πολύ υψηλότερη τιμή συγκριτικά με το γνήσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάπως έτσι θα δείχνει ο αντικαταστάτης της Alfa Romeo 4C
Alfa Romeo: Και το όνομα αυτής Castello
Χαράς ευαγγέλια για τους Alfisti: Έρχεται νέα Giulietta!