Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Opel: Επαναφέρει το Manta ως ηλεκτρικό;

Ελλάδα 1:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel: Επαναφέρει το Manta ως ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Opel: Επαναφέρει το Manta ως ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Κύμα ενθουσιασμού προκάλεσε η πρωτοβουλία της Opel να δημοσιεύσει ένα βίντεο όπου πρωταγωνιστεί μια σύγχρονη εκδοχή του εμβληματικού της pony car.

Advertisement
Advertisement

Με περισσότερες από 1 εκατ. πωλήσεις, το κουπέ της Opel, υπό την ονομασία Manta, έτυχε πολύ μεγάλης δημοφιλίας.

Το μοντέλο κυκλοφόρησε το 1970 και προσφέρθηκε πως δίθυρο coupe και 3θυρο hatchback.  Οι πρώτες εκδόσεις «φορούσαν» τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λτ. 68 ίππων και η σειρά επεκτάθηκε, καλωσορίζοντας το Manta S με 80 PS και το μεγαλύτερο σύνολο των 1,9 λίτρων, που προερχόταν από το Rekord (90 PS).

Ο θρύλος των Manta συνέχισε να «μαγεύει» με τη δεύτερη γενιά, η οποία βασίστηκε στο τελευταίο Ascona και είχε έντονες επιρροές από το Chevrolet Monza. Δεκατέσσερις εκδόσεις του αυτοκινήτου κυκλοφόρησαν έως ότου η παραγωγή έληξε το 1988, συμπεριλαμβανομένων των GSi και 400.

Advertisement
Advertisement

Αρκετά χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής του Manta, η Opel… ανάβει φωτιές μέσω της δημοσίευσης ενός βίντεο στο επίσημο κανάλι της στο Youtube όπου μας παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό restomod του μοντέλου.

Στο ψηφιακό πλάνο όπου πρωταγωνιστεί η κάτοψη του Opel Manta GSe ElektroMOD (σ.σ. όπως το ονομάζει η εταιρεία), παρατηρούμε πως έχει διατηρηθεί η σχεδιαστική φιλοσοφία που χαρακτήριζε το εμβληματικό μοντέλο, χωρίς, ωστόσο, να απουσιάζουν κάποιες μοντέρνες πινελιές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά η μάσκα “Opel Vizor” – με τα ενσωματωμένα αιχμηρά φώτα – η οποία θα τοποθετηθεί σε όλα τα νέα αυτοκίνητα της εταιρείας.

Advertisement

«Ότι ήταν απέριττο και σμιλεμένο πριν από μισό αιώνα, ταιριάζει απόλυτα με τη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel. Το Opel Manta GSe ElektroMOD βρίσκεται εδώ, ενώ με τόλμη και με αυτοπεποίθηση ξεκινά ένα νέο μέλλον, χωρίς ρύπους και γεμάτο συναισθήματα», αναφέρει η Opel στην περιγραφή που πλαισιώνει το οπτικοακουστικό υλικό.

Σημειώνεται πως η εταιρεία δεν ξεκαθαρίζει αν σκέφτεται την αναβίωση του Manta με ηλεκτρική καρδιά, αλλά σίγουρα μια τέτοια εκδοχή του μοντέλου θα σήκωνε κύμα λατρείας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Αποκάλυψη και για το επιβατικό ηλεκτρικό Opel Combo
Ampera: Ο σημαιοφόρος της Opel στην ηλεκτροκίνηση έγινε 10 ετών
Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Opel Astra

 

Advertisement