Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Αποκάλυψη και για το επιβατικό ηλεκτρικό Opel Combo

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη και για το επιβατικό ηλεκτρικό Opel Combo

Fleet Cars

Αποκάλυψη και για το επιβατικό ηλεκτρικό Opel Combo

Fleet Cars

Αφού αποκάλυψε την επαγγελματική έκδοση του Opel Combo, η γερμανική εταιρεία δίνει στο φως της δημοσιότητας και την επιβατική εκδοχή του, Combo-e Life.

Advertisement
Advertisement

Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του ηλεκτρικού επαγγελματικού Opel Combo-e, στο προσκήνιο έρχεται η επιβατική έκδοση, Combo-e Life.

Αμφότερες οι εκδόσεις μοιράζονται το ίδιο κινητήριο σύνολο: Ενσωματώνουν ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 136 ps και των 260 Nm ροπής, με την επιτάχυνση στα 100 χλμ. να «έρχεται» σε 11,2 sec.

Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kWh, η οποία τοποθετείται κάτω από το πάτωμα, μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, μ’ αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται η χωρητικότητα του βαν. Αναφορικά με την αυτονομία, αυτή είναι μόλις κατά 5 χλμ. μεγαλύτερη (280 χλμ.) από την επαγγελματική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Περί φόρτισης ο λόγος, ο απαιτούμενος χρόνος είναι ίδιος: Σε δημόσιο σταθμό φόρτισης ισχύος DC 100 kW, η φόρτιση στο 80% ολοκληρώνεται σε μισή ώρα. Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής “Free2Move”, ο οδηγός λαμβάνει πληροφορίες αναφορικά με την τοποθεσία ενός σημείου φόρτισης, όπως και για τις τιμές.

Το ηλεκτρικό Opel Combo Life διατίθεται σε δύο μήκη αμαξώματος (4,40 ή 4,75 μ.), σε επταθέσια (XL) ή πενταθέσια έκδοση. Στην πρώτη η χωρητικότητα αντιστοιχεί σε 850 λτ., στη δεύτερη σε 597 λτ., ενώ με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων εκτοξεύεται στα 2.693 και 2.126 λτ. αντίστοιχα.

Advertisement

Η γερμανική εταιρεία έχει δώσει, παράλληλα, έμφαση και στην ασφάλεια των επιβατών, εξοπλίζοντας το μοντέλο με συστήματα όπως είναι η ανίχνευση κόπωσης οδηγού και πέδηση εκτάκτου ανάγκη με ανίχνευση πεζών.

Advertisement

Σύμφωνα με την Opel, το ηλεκτρικό επιβατικό Combo απευθύνεται στις νέες οικογένειες που ζουν είτε εντός της πόλης, είτε στα περίχωρα.

Διαβάστε επίσης:
Και σε έκδοση OPC το ηλεκτρικό Opel Mokka
Στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Opel Mokka-e (+τιμές)
Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι τα νέα Opel Astra και Corsa

Advertisement