Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλος ο κόσμος σε ένα παρμπρίζ!

Ελλάδα 20:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλος ο κόσμος σε ένα παρμπρίζ!

ΝΕΑ

Όλος ο κόσμος σε ένα παρμπρίζ!

ΝΕΑ

Τι είναι η επαυξημένη πραγματικότητα και πως η Apple πατεντάρει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Apple έχει δουλέψει σκληρά, για την τεχνολογία αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου του ήδη δημοφιλούς CarPlay, αλλά και των νεότερων στοιχείων του.

Ένα ενδιαφέρον δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετικά με ένα παρμπρίζ με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας (AR), κατατέθηκε πρόσφατα στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (USPTO).

Σύμφωνα με τα έγγραφα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, είναι σαφές ότι αυτό ήταν στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό, παρόλο που μόλις δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα.

Advertisement
Advertisement

Η τμηματική εφαρμογή αναφέρεται σε διάφορες προηγούμενες αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που χρονολογούνται από το 2015. Είναι λοιπόν σαφές ότι η Apple επιδιώκει εδώ και καιρό εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για αυτοκίνητα.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της μεγάλης αξίας που αποδίδεται στο οικοσύστημα CarPlay της εταιρείας.

Η επαυξημένη πραγματικότητα ή AR, αναφέρεται σε μια ποικιλία τεχνολογιών προβολής που επικαλύπτουν ψηφιακές εικόνες στον πραγματικό κόσμο. Ένα απλό heads-up display, προβάλλει απλώς πληροφορίες σε μια οθόνη, αλλά μια οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας είναι σε θέση να αναγνωρίσει τη φυσική πραγματικότητα και να δημιουργήσει γραφικά που αλληλοεπιδρούν με στοιχεία πάνω τους.

Advertisement

Ένα απλό παράδειγμα είναι ένα σύστημα πλοήγησης μ’ ένα πλωτό βέλος που δείχνει στον παράδρομο, για να ακολουθήσει ο οδηγός. Αυτό το βίντεο δείχνει πώς η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί το AR σε ορισμένα από τα νεότερα μοντέλα της, αν και αυτή η τεχνολογία ισχύει μόνο για τις οθόνες ψυχαγωγίας, όταν είναι ενεργοποιημένη η πλοήγηση και όχι για ολόκληρο το παρμπρίζ των αυτοκινήτων.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υποδηλώνει ότι το σύστημα AR της Apple θα βασίζεται σε μια ποικιλία αισθητήρων για τη συλλογή πληροφοριών, σχετικά με το περιβάλλον. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάμερες ορατού φωτός, διάφορους τύπους καμερών υπέρυθρων, καθώς και συσκευές σάρωσης με υπερήχους και φως για τη δημιουργία τρισδιάστατης εικόνας του περιβάλλοντος χώρου του αυτοκινήτου. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει επίσης τη χρήση συσκευών γεωγραφικού εντοπισμού θέσης και συσκευών ραντάρ ως κλειδί για την τεχνολογία της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Flyover και το Μετρό, αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης
Τα νέα Skoda θα είναι ακόμα πιο πολυτελή
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Opel Crossland