Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλο και πιο ώριμοι οι ιδιοκτήτες της Ford Mustang

Ελλάδα 7:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλο και πιο ώριμοι οι ιδιοκτήτες της Ford Mustang

ΝΕΑ

Όλο και πιο ώριμοι οι ιδιοκτήτες της Ford Mustang

ΝΕΑ

Έρευνα καταδεικνύει πως όσο περνούν τα χρόνια, τόσο αυξάνεται η μέση ηλικία των κατόχων του εμβληματικού αμερικανικού sports car.

Advertisement
Advertisement

Η Ford Mustang δεν συνιστά απλά το πρώτο σε πωλήσεις sports car στον κόσμο, αλλά και ένα μοντέλο-σταθμό στην ιστορία της αυτοκίνησης, δεδομένου ότι εκδημοκράτισε τα σπορ αυτοκίνητα, καθιστώντας τα προσιτά στις μάζες.

Πέρα από την ελκυστική τιμή, η ονομασία “Mustang” δεν άργησε να εξελιχθεί και σε σύμβολο της νεανικής επαναστατικότητας, με δεκάδες χιλιάδες νεαρούς να ονειρεύονται την απόκτηση του αμερικανικού muscle car.

Σύμφωνα, ωστόσο, με έρευνα, η κατάσταση έχει αλλάξει σημαντικά. Διότι, μολονότι η εμπορική πορεία της τελευταίας γενιάς εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακή, το μοντέλο φαίνεται πως κάνει κλικ στους γηραιότερους. 

Advertisement
Advertisement

Η αύξηση της μέσης ηλικίας των κατόχων των Ford Mustang έχει γίνει αντιληπτή και από την μπλε οβάλ εταιρεία, η οποία, όμως, δεν ανησυχεί.

«Τα δημογραφικά στοιχεία δείχνουν πως οι κάτοχοι γίνονται ολοένα και γηραιότεροι (οι αγοραστές)», ανέφερε ο Διευθυντής Μάρκετινγκ για τα μοντέλα Ford Mustang, Jims Ownes, σε δηλώσεις του στο MusceCarsAndTrucks.

Advertisement

Όπως αναφέρει ο τελευταίος, το μοντέλο συνεχίζει να είναι αγαπητό στους μπούμερ (baby boomers), όσους δηλαδή έχουν γεννηθεί ανάμεσα στο 1946 και το 1962 και διακατέχονται από μια νοσταλγική διάθεση γι’ αυτή την εποχή.

Σημειωτέον ότι η Mustang δεν παύει να είναι δημοφιλής και στις νεότερες ηλικίες οδηγών, αν και τα «θέλω» των τελευταίων έχουν επαναπροσδιοριστεί, μιας και σε πρώτο πλάνο μπαίνει η πρακτικότητα και η προσιτή τιμή.

Advertisement

Υπενθυμιζεται πως εδώ και λίγες εβδομάδες είναι διαθέσιμη στη χώρα μας η πιο οδηγοκεντρική Mustang παραγωγής, Mach 1. Κάτω από το καπό της είναι ένας V8 5.0 lt των 460 PS και 529 Nm ροπής που συνεργάζεται με ένα 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η τιμή της Mustang Mach 1 στην Ελλάδα είναι 81.768 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πανίσχυρη Ford Mustang Mach 1 στην Ελλάδα (+τιμή)
Νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E: Οι τιμές της στην Ελλάδα
Μόνο με V8 η Ford Mustang στην Ευρώπη