Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Skoda Kodiaq

Ελλάδα 15:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Skoda Kodiaq

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Skoda Kodiaq

ΝΕΑ

Η Skoda, εξελίσσει το καινούργιο Kodiaq, το μεγάλο SUV μοντέλο της, το οποίο άλλαξε σημαντικά την εικόνα της, αύξησε τις πωλήσεις της και έγινε αιτία για να διευρυνθεί η γκάμα της. Πώς θα είναι η νέα γενιά του;

Advertisement
Advertisement

Παρουσιάστηκε το 2016 και επανασχεδιάστηκε μερικώς το 2021. Το Kodiaq, έθεσε νέα δεδομένα για τη Skoda στον τομέα της πρακτικότητας. Θεωρητικά, ήταν ο αντικαταστάτης του Yeti, του ιδιότυπου μοντέλου που έδωσε νέα εμπορική πορεία στην τσεχική εταιρεία.

Το καινούργιο Kodiaq εξελίσσεται ήδη και η παρουσίασή του αναμένεται να γίνει προς το τέλος του 2023, ενώ η διάθεσή του στην αγορά υπολογίζεται να ξεκινήσει εντός των πρώτων μηνών τού 2024.

Advertisement
Advertisement

Η νέα, δεύτερη κατά σειρά, γενιά του θα βασίζεται στην πλατφόρμα «MQB Evo η οποία είναι πιο σύγχρονη και θα επιτρέπει τη χρήση και υβριδικής διάταξης κινητήρα. Έτσι, μεταξύ άλλων, αναμένουμε να δούμε κάτω από το καπό του τον 1.5 TSI Evo 2 ο οποίος υπάρχει ήδη σε μοντέλα της Volkswagen, καθώς και μια έκδοση Plug-in Hybrid.

Οι ως τώρα πληροφορίες θέλουν να συνεχίσει να υπάρχει η έκδοση RS και στο νέο Kodiaq η οποία -με την ευκαιρία επανασχεδίασης του μοντέλου (πρόπερσι, πλέον)- διαθέτει τον δίλιτρο TSI των 245 ίππων αντί του αντίστοιχης χωρητικότητας πετρελαιοκινητήρα που είχε ως τότε.

Advertisement

Αναφορικά με τη σχεδίασή του, το καινούργιο Kodiaq αναμένεται να έχει στοιχεία από το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο Vision 7S που παρουσίασε η Skoda το περασμένο καλοκαίρι, τόσο στο αμάξωμά του όσο και στο εσωτερικό του. Σε αυτό βασίστηκαν οι συντελεστές της αυτοκινητικής ιστοσελίδας Kolesa.ru και δημιούργησαν ψηφιακά μια φωτογραφία (αυτή επάνω) για το πώς ενδεχομένως να είναι το αμάξωμα του νέου μοντέλου.

Advertisement

Πάντως, από το Vision 7S θα προκύψει ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα γκάμα της Skoda και δεν θα είναι ο αντικαταστάτης του Kodiaq. Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό τού τελευταίου θα διαφέρει σημαντικά από αυτό της παρούσας γενιά του. Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, το ταμπλό του θα διαθέτει έγχρωμες οθόνες και το γενικό περιβάλλον του είναι αρκετά ψηφιακό. Τέλος, το νέο Kodiaq θα εξακολουθεί να διατίθεται και σε επταθέσια εκδοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4×4
Skoda: Τι θέλει να αποφύγει στα νέα της μοντέλα;
Δείτε πως η Skoda σας προστατεύει από τα τρένα

Advertisement