Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Τι θέλει να αποφύγει στα νέα της μοντέλα;

Ελλάδα 12:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda: Τι θέλει να αποφύγει στα νέα της μοντέλα;

ΝΕΑ

Skoda: Τι θέλει να αποφύγει στα νέα της μοντέλα;

ΝΕΑ

Ξεχωριστή σχεδίαση αλλά χωρίς ακρότητες που παρατηρήθηκαν σε άλλες μάρκες του γκρουπ σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές τους παροχές.

Advertisement
Advertisement

Όντας μέλος ενός μεγάλου γκρουπ με μια σειρά από μάρκες που θέλουν η κάθε μια να έχει την δική της ταυτότητα, η Skoda βρίσκεται σε ένα αρκετά πλεονεκτικό σημείο.

Η ηλεκτροκίνηση της δίνει την κατάλληλη ώθηση στο να αλλάξει την σχεδιαστική της ταυτότητα, καθώς δεν την βαραίνουν κάποια σημαντικά μοντέλα-αναφοράς (όπως για παράδειγμα το Golf για την VW).

Αυτή την δυνατότητα σκοπεύει να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο η τσέχικη εταιρία, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της Klaus Zellmer.

Advertisement
Advertisement

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “η Skoda δεν ήταν ποτέ τόσο αυστηρή με την δική της σχεδιαστική γλώσσα, οπότε η αναπροσαρμογή για τα ηλεκτρικά μοντέλα αφήνει περισσότερη ελευθερία”.

Επισήμανε επίσης ότι τα μελλοντικά της μοντέλα, δεν θα επικεντρώνονται υπερβολικά στην τεχνολογία. Έχοντας ήδη την εμπειρία από αστοχίες μέσα στο γκρουπ VW (όπως το σύστημα infotainment της VW), ο Zellmer υποστήριξε ότι η Skoda θα είναι πιο συντηρητική στην ψηφιακή της εικόνα”, έτσι ώστε οι πελάτες να εξοικειώνονται πιο γρήγορα.

Advertisement

Τα μοντέλα που έρχονται για την Skoda είναι ένα μικρό hatchback πάνω στην πλατφόρμα MEB το οποίο στόχος είναι να κοστίζει κάτω από τα 25.000 ευρώ.

Υπάρχουν επίσης στα σκαριά δύο ακόμα crossover, ένα στο μέγεθος του Karoq και ένα μεγαλύτερο με επτά θέσεις, που θα διατηρεί πολλά στοιχεία από το Vision 7s concept που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Advertisement

Αν και η Skoda εστιάζει πλέον στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι ακόμα έτοιμη να εγκαταλείψει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Έτσι θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά του Superb και του Kodiaq μέσα στο 2023 και το 2024 θα βγει η νέα Octavia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα παρουσιαστεί το νέο Skoda Superb;
Η Skoda θα γίνει σημείο αναφοράς στα νέα δεδομένα
Η Skoda ετοιμάζει προσιτό ηλεκτρικό