Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως η Skoda σας προστατεύει από τα τρένα

Ελλάδα 6:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε πως η Skoda σας προστατεύει από τα τρένα

ΝΕΑ

Δείτε πως η Skoda σας προστατεύει από τα τρένα

ΝΕΑ

Οι διαβάσεις των τρένων είναι ένα σημείο στο οποίο γίνονται πολλά και πολύνεκρα δυστυχήματα. Και η Skoda έχει μία πολύ έξυπνη ιδέα για να τα ελαχιστοποιήσει.

Advertisement
Advertisement

Η ισόπεδη διάβαση ενός τρένου είναι ένα από τα σημεία του οδικού δικτύου κάθε χώρας όπου μπορούν να συμβούν με μεγάλη συχνότητα δυστυχήματα, τα οποία συνήθως οδηγούν και σε θανάτους.

Η απροσεξία ή η υπερβολική σιγουριά των οδηγών, είναι οι κύριοι λόγοι στους οποίους τα αυτοκίνητα βρίσκονται στην πορεία των τρένων, με τα αναπόφευκτα αποτελέσματα μιας τέτοιας σύγκρουσης.

Η Skoda, στη νέα εφαρμογή Traffication με την οποία εξοπλίζει τα περισσότερα αυτοκίνητα στην γκάμα της, έρχεται να δώσει μία λύση σε αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει όλες τις χώρες του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής, η οποία δοκιμάζεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Τσεχία, έχει πλέον την δυνατότητα να προειδοποιεί τον οδηγό για τρένα που πλησιάζουν. Και με αυτόν τον τρόπο μειώνει το ρίσκο για μία σύγκρουση σε ισόπεδη διάβαση.

Η λειτουργία αυτή συμπληρώνει τις υπόλοιπες εξελιγμένες δυνατότητες του Traffication App, όπως η προειδοποίηση για κίνηση ανάποδα στην ροή του δρόμου ή η προειδοποίηση για λάθος είσοδο σε αυτοκινητόδρομο στο αντίθετο ρεύμα.

Για την εξέλιξη της εφαρμογής η Skoda συνεργάζεται με την εταιρία τρένων Leo Express της Τσεχίας. Και όσο οδηγοί αυτοκινήτων της εταιρίας το επιθυμούν μπορούν να το κατεβάσουν στο σύστημα Infotainment του οχήματός τους.

Advertisement

Το σύστημα λειτουργεί μέσω του cloud όπου παρακολουθείται η πορεία του τρένου σε πραγματικό χρόνο και ο οδηγός ειδοποιείται για την θέση του όταν πλησιάζει σε μία ισόπεδη διάβαση.

Advertisement

Η προειδοποίηση εμφανίζεται στην οθόνη του infotainment μαζί με ένα ηχητικό σήμα. Η Skoda μάλιστα βρίσκεται στην φάση ώστε να επεκτείνει την συνεργασία της με όλες τις μεγάλες εταιρίες τρένων στην Ευρώπη έτσι ώστε η εφαρμογή να λειτουργεί στις περισσότερες χώρες.

Η εφαρμογή Traffication μπορεί να έχει και άλλες προειδοποιήσεις, όπως για κακές καιρικές συνθήκες στην διαδρομή, την ύπαρξη οδηγού που κινείται ανάποδα στον δρόμο, την χαμηλή ορατότητα και πολλά ακόμα. Όλες αυτές οι πληροφορίες μεταφέρονται στο cloud και από εκεί μοιράζονται στους χρήστες των αυτοκινήτων της Skoda έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες ατυχήματος.

Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη σε 32 ευρωπαϊκές χώρες και οι προειδοποιήσεις της γίνονται σε 23 γλώσσες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Skoda επισπεύδει την παρουσίαση των νέων EVs
Πότε θα παρουσιαστεί το νέο Skoda Superb;
Η Skoda θα γίνει σημείο αναφοράς στα νέα δεδομένα