Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo ES90

Ελλάδα 14:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo ES90

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo ES90

ΝΕΑ

Σε έναν κόσμο που κυριαρχούν τα SUV η Volvo τολμά να φέρει στην παραγωγή ένα sedan, το οποίο θα είναι και η ναυαρχίδα της γκάμας της.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα της ναυαρχίδα, το ηλεκτρικό σεντάν ES90, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024 και να αποτελέσει πιθανό διάδοχο του μοντέλου S90.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν δείχνουν ότι αυτό το πολυτελές ηλεκτρικό όχημα θα παράγεται σε ένα εργοστάσιο που ανήκει στην Geely στην Κίνα και θα βασίζεται στην πλατφόρμα SPA2 της Volvo, παρόμοια με τη αυτή που χρησιμοποιείται για το EX90 και το Polestar 4.

Το ES90, με την κωδική ονομασία V551, πιθανότατα θα έρθει με παραλλαγές στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, προσφέροντας τόσο επιλογές με έναν κινητήρα στους πίσω τροχούς όσο και τετρακίνησης με δύο κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Εξοπλισμένο με μια μπαταρία 111 kWh, το ES90 αναμένεται να προσφέρει μια εντυπωσιακή αυτονομία 600 χιλιομέτρων όταν λειτουργεί με μονό κινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Οι πρώτες πληροφορίες για τις προδιαγραφές αναφέρουν τις διαστάσεις του ES90,  ελαφρώς μικρότερο μήκος από το BMW i5, αλλά με μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Advertisement

Αυτό το ηλεκτρικό σεντάν έχει αναπτυχθεί παράλληλα με τα σεντάν Galaxy E8 και Zeekr 7 της Geely, δίνοντας έμφαση στην υψηλή ισχύ και τις σημαντικές δυνατότητες αυτονομίας.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι θα μοιραζόταν την ίδια πλατφόρμα με το Polestar 5, αλλά τελικά το ES90 υιοθετεί μια διαφορετική δομή, πιθανότατα λόγω των εκτιμήσεων κόστους και των στόχων όγκου παραγωγής για τις προσφορές της Volvo στην παγκόσμια αγορά.

Advertisement

Το ES90 είναι το τέταρτο αποκλειστικό ηλεκτρικό όχημα της Volvo, το οποίο εντάσσεται στη γκάμα μαζί με το crossover EX30, το SUV EX90 και το MPV EM90.

Ενώ ένας ηλεκτρικός διάδοχος του XC60 έχει προγραμματιστεί για το 2025, τα σχέδια για έναν ηλεκτρικό αντικαταστάτη των μοντέλων S60 και V60 δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άρχισαν οι βελτιώσεις για το Volvo EX30
Volvo ES90: Έρχεται το 2024 για να αναμετρηθεί με… τους Γερμανούς
Δοκιμή: Volvo C40 Recharge Single Motor Extended Range

Advertisement