Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το επόμενο Mazda CX-5

Ελλάδα 1:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το επόμενο Mazda CX-5

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το επόμενο Mazda CX-5

ΝΕΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προετοιμάζεται για το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του δημοφιλούς SUV.

Advertisement
Advertisement

Όντας το παλαιότερο μοντέλο στην γκάμα της Mazda, μιας και λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2013, το CX-5 επιζητά, εδώ και καιρό, μία σημαντική ανανέωση. Και θα την έχει!

Παρά την… παλαιότητα της τρέχουσας γενιάς, από το 2017, η συνταγή κρίνεται άκρως επιτυχημένη, καθώς το CX-5 αποτελεί σταθερά το best seller της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις περσινές πωλήσεις του στη Βόρεια Αμερική να πλησιάζουν τις 154.000 μονάδες.

Άρα, λοιπόν, που θα επικεντρωθεί η επιβεβλημένη ανανέωση, η οποία επιβεβαιώθηκε και επίσημα, με ανακοίνωση της Mazda, στα τέλη του περασμένη Μαρτίου;

Advertisement
Advertisement

Το επερχόμενο μοντέλο τρίτης γενιάς θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, ωστόσο η ιαπωνική μάρκα απέφυγε να αναφέρει εάν θα πρόκειται για ένα… παραδοσιακό hybrid ή ένα με δυνατότητες plug-in.

Είναι γνωστό ότι η αυτοκινητοβιομηχανία από τη Χιροσίμα, υιοθετεί την τεχνογνωσία της Toyota για τα υβριδικά της μοντέλα, όπως συνέβη με το CX-50 και το RAV4. Όταν το CX-50 κυκλοφόρησε το 2022, κάποιοι αναρωτήθηκαν αν το CX-5 θα αποσυρόταν. Όπως όμως αποδεικνύεται, τα δύο μοντέλα συνυπάρχουν αρμονικά. Αυτό είναι λογικό δεδομένου ότι το CX-5 ήταν σχεδόν τρεισήμισι φορές πιο δημοφιλές σε κρίσιμες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ, από το νεότερο μοντέλο. Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ η Mazda υπόσχεται ότι το πρώτο της EV, σε ειδική πλατφόρμα, θα κυκλοφορήσει το 2027, ακολουθούμενο από μια σειρά νέων μοντέλων, έως τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, στο τέλος δεκαετίας που διανύουμε.