Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο VW Golf R

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο VW Golf R

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο VW Golf R

ΝΕΑ

H «καυτή» έκδοση του best-seller της Volkswagen, βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο βενζινοκίνητο Volkswagen Golf R θα λανσαριστεί το επόμενο έτος, τόσο σε hatchback, όσο και σε estate (στέισον βάγκον) εκδοχή.

Το τετρακίνητο range-topper θα ενταχθεί στη στάνταρ γκάμα Golf και την έκδοση GTI, αποκτώντας μια σειρά από αλλαγές κυρίως στο εσωτερικό του, ως μέρος ενός εκτεταμένου λίφτινγκ για τη γενιά του μοντέλου «Mk8.5».

Tο Mk8  Golf R έφτασε το 2021 με τον γνωστό  τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα EA288 2,0 λίτρων της Volkswagen που αποδίδει 316 ίππους. Δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη εάν η αναθεωρημένη έκδοση θα αποκτήσει περαιτέρω ισχύ, αν και υπάρχει πιθανότητα, δεδομένου ότι η ειδική έκδοση Golf R 333 που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος ενισχύθηκε στους 328 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Βάσει των πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει από την «κατασκοπεία», καθώς το μοντέλο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης, το R θα αποκτήσει λεπτότερους προβολείς. Υιοθετεί επίσης έναν επανασχεδιασμένο κάτω προφυλακτήρα, που φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερος.

Tο εσωτερικό του Golf R πρόκειται να αλλάξει περισσότερο, ως μέρος της εκτεταμένης δουλειάς της Volkswagen για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρηστικότητας και αξιοπιστίας που αντιμετωπίζει το σύστημα infotainment στο Mk8 Golf, από την κυκλοφορία του.

Το λανσάρισμα της «καυτής» έκδοση του ανανεωμένου Golf, αναμένεται να γίνει στα μέσα του επόμενου έτους, λίγους μήνες μετά από το ντεμπούτο των βασικών εκδόσεων του γερμανικού best-seller.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Kia EV9 στην Γαλλία
Δοκιμή: Tesla Model S Plaid
Οδηγούμε το Volvo EX30 στην Ισπανία