Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο VW Golf

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο VW Golf

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο VW Golf

ΝΕΑ

Η όγδοη γενιά του Volkswagen Golf έχει περάσει μεταξύ «σφύρας και άκμονος» μέχρι να παρουσιαστεί και έχει αμφισβητηθεί εμπορικά. Η επικείμενη επανασχεδίασή του είναι ένας λόγος για να βελτιωθούν κάποιες παράμετροί του.

Advertisement
Advertisement

Το Golf θα συνεχίσει να υπάρχει στην γκάμα της Volkswagen. Αυτό είναι δεδομένο. Μόνο που θα είναι ηλεκτροκίνητο.

Αυτό σημαίνει ότι η παρούσα γενιά του, η 8η κατά σειρά (φωτογραφίες), θα είναι η τελευταία με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παρουσίαση του μοντέλου στην παγκόσμια αγορά, το οποίο έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στην εταιρεία και να ορίσει τη μικρομεσαία κατηγορία οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Εντός της επόμενης χρονιάς θα παρουσιαστεί η ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου, Αφενός για να γιορταστεί ο μισός αιώνας ύπαρξής του και αφετέρου για να παραμείνει επίκαιρο εμπορικά ως την επόμενη γενιά του.

Η Volkswagen έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές εξέλιξής του επανασχεδιασμένου Golf VIII. Οι ως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στα πρωτότυπα εντοπίζονται αλλαγές στα φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Τα εμπρός δείχνουν να είναι πιο «επιθετικά» σε διαμόρφωση, σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα, ενώ και ο εκεί προφυλακτήρας θα έχει μεγαλύτερο άνοιγμα και θα εκτείνεται περισσότερο προς το πλάι.

Advertisement

Στο πίσω μέρος, αλλαγές φαίνονται να υπάρχουν και στα εκεί φώτα τα οποία είναι περισσότερο γωνιώδη, συγκριτικά, όπως και αλλαγές στη διαμόρφωση του προφυλακτήρα, αντιστοίχως.

Εκτός από τη hatchback έκδοση, οι άνθρωποι της Volkswagen κάνουν δοκιμές εξέλιξης και του Golf Variant, δηλαδή της station wagon εκδοχής του μοντέλου.

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, στο εσωτερικό του οι αλλαγές θα αφορούν στην τοποθέτηση μεγαλύτερης οθόνης αφής στο ταμπλό. Αν και δεν υπάρχουν φωτογραφίες από αυτό, όσοι το έχουν δει αναφέρουν ότι αυτή θα είναι είτε 12,9 ιντσών (στις φτηνότερες εκδόσεις) είτε 15,0 ιντσών στις καλύτερα εξοπλισμένες. Η τελευταία, μάλλον θα είναι αυτή που τοποθετείται στο ID. 7.

Advertisement

Μια ακόμα ουσιαστική αλλαγή θα είναι η επαναφορά των φυσικών διακοπτών στο τιμόνι και στο ταμπλό και η κατάργηση αυτών αφής που υπάρχουν τώρα, για τους οποίους υπάρχει έντονη κριτική.

Φυσικά, αναβαθμισμένης ποιότητας και νέων χρωματισμών αναμένεται να είναι οι ταπετσαρίες που θα καλύπτουν το εσωτερικό. Επίσης, θα έχει αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού τόσο σε  ό,τι αφορά στην ασφάλεια όσο και στην άνεση και στο σύστημα ενημερωδιασκέδασης.

Αναφορικά με τους κινητήρες, το επανασχεδιασμένο Golf VIII θα διατηρήσει την υπάρχουσα γκάμα. Έτσι, οι 1.0 TSI, 1.5 TSI και 2.0 TDI θα συνεχίσουν να τοποθετούνται κάτω από το καπό του.

Εκτός αυτών θα είναι διαθέσιμοι οι 1.0 eTSI και 1.5 eTSI οι οποίοι πιθανότατα θα έχουν βελτιώσεις ώστε να εκπέμπουν μικρότερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, συγκριτικά.

Η μεγαλύτερη αλλαγή θα αφορά στο Golf VIII GTE, δηλαδή στην Plug-in Hybrid έκδοσή του. Πλέον, αυτή θα διαθέτει το ανάλογο σύστημα από το Tiguan. Έτσι, στην ισχυρότερη εκδοχή του, το επανασχεδιασμένο Golf VIII GTE θα έχει μέγιστη ισχύ 272 ίππους, (από 245 ίππους), μπαταρίες 19,7 kWh (από 13,0 kWh) και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, αντί του εξατάχυτου ως τώρα.

Τέλος, οι όποιες αισθητικές και άλλες αλλαγές του επανασχεδιασμένου μοντέλου θα αφορούν και στο Golf VIII GTI όπως και στο Golf VIII R.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε έρχεται το πλήρως ηλεκτρικό VW Golf;
Ποια ονόματα της VW θα επιβιώσουν στην ηλεκτρική εποχή;
H Volkswagen… αλλάζει το Βατικανό