Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται το πλήρως ηλεκτρικό VW Golf;

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται το πλήρως ηλεκτρικό VW Golf;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται το πλήρως ηλεκτρικό VW Golf;

ΝΕΑ

Η μοίρα του Golf έχει ήδη προδιαγραφεί: Θα γίνει ηλεκτρικό αλλά θα διατηρήσει το όνομά του και πιθανόν τις σπορ εκδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

Το επερχόμενο Volkswagen Golf ένατης γενιάς πρόκειται να κάνει μια σημαντική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, καθώς θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα SSP.

Παρά αυτή την ηλεκτρική μεταμόρφωση, το όνομα Golf θα συνεχίσει να υφίσταται και αναμένεται να παρουσιαστούν εκδόσεις υψηλών επιδόσεων GTI και R.

Η τρέχουσα όγδοη γενιά Golf θα ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της και θα ανοίξει τον δρόμο για το μοντέλο ένατης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η ένατη γενιά Golf θα σηματοδοτήσει την πρώτη είσοδο της VW στην πλατφόρμα SSP, μια κίνηση που σηματοδοτεί τη δέσμευση της μάρκας για ολοκληρωτική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Το ID.3, που συχνά θεωρείται ως η ηλεκτρική εναλλακτική λύση του Golf, είναι πιθανό να αντικατασταθεί από το νέο Golf σηματοδοτώντας τη σταδιακή κατάργηση της ηλεκτρικής πλατφόρμας MEB της VW υπέρ της πιο προηγμένης πλατφόρμας SSP.

Η πλατφόρμα SSP, που αρχικά καθυστέρησε λόγω προβλημάτων λογισμικού, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στα premium οχήματα της Audi και της Porsche πριν φτάσει στο Golf  9ης γενιάς και σε άλλα οχήματα της μάρκας VW γύρω στο 2028.

Advertisement

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της πλατφόρμας SSP είναι η αρχιτεκτονική 800V και οι μπαταρίες σχεδιασμένες από τη VW, οι οποίες θα επιτρέψουν στα EV που βασίζονται σε αυτή την πλατφόρμα να επιτύχουν ταχεία φόρτιση, πηγαίνοντας από το 10% στο 80% της φόρτισης σε μόλις 12 λεπτά.

Advertisement

Επιπλέον, η πλατφόρμα SSP αναπτύσσεται με έμφαση στην αυτόνομη οδήγηση και σε άλλα εξελιγμένα χαρακτηριστικά ψηφιακής διασύνδεσης.

Αυτό που μπορεί να ενδιαφέρει τους πιθανούς αγοραστές είναι η πρόθεση της VW να διατηρήσει το κόστος του αμιγώς ηλεκτρικού Golf παρόμοιο με αυτό του μοντέλου Mk8, καθιστώντας το πιο προσιτό σε σχέση με το ηλεκτρικό ID.3.

Για κάποιους έχει επίσης ενδιαφέρον ότι η ανάπτυξη της πλατφόρμας για οχήματα Porsche και Audi, υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Advertisement

Παρά την ηλεκτρική μεταμόρφωση, το εμβληματικό όνομα Golf θα συνεχίσει να υπάρχει και αναμένεται να παρουσιάσει τις εκδόσεις GTI και R υψηλών επιδόσεων. Το όνομα GTX θα καταργηθεί πιθανότατα καθώς τα σήματα GTI και R θα κάνουν την εμφάνισή τους στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάτι καλό ετοιμάζει η Volkswagen (+video)
Μοντέλα που έσωσαν εταιρείες και χιλιάδες θέσεις εργασίας
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο συλλεκτικό VW Golf R 333