Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια ονόματα της VW θα επιβιώσουν στην ηλεκτρική εποχή;

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια ονόματα της VW θα επιβιώσουν στην ηλεκτρική εποχή;

ΝΕΑ

Ποια ονόματα της VW θα επιβιώσουν στην ηλεκτρική εποχή;

ΝΕΑ

Όλα τριγύρω αλλάζουν λόγω της ηλεκτροκίνησης. Όμως κάποια ιστορικά ονόματα του παρελθόντος φαίνεται ότι μπορούν να αντέξουν και στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η δέσμευση της Volkswagen για ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την τύχη των εμβληματικών σημάτων των μοντέλων της.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του, ο CEO της Volkswagen Thomas Shaefer διαβεβαίωσε τους λάτρεις των αυτοκινήτων ότι τα ονόματα Golf, Tiguan και GTI ήρθαν για να μείνουν και θεωρούνται “ασφαλή” στο εξελισσόμενο τοπίο της μάρκας.

Ο Shaefer έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια του Μονάχου, που συνέπεσε με την αποκάλυψη του ID. GTI concept.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξήγησε ότι το σήμα ID επιλέχθηκε για αυτό το επερχόμενο μοντέλο επειδή το μέγεθός του αποκλίνει από αυτό που θα είχε ένα τυπικό Golf.

Μιλώντας στο Auto Express, ο Shaefer διευκρίνισε, λέγοντας: “Πιθανότατα θα τοποθετήσουμε το Golf απευθείας στη νέα πλατφόρμα SSP. Έχουμε ένα ανανεωμένο Golf που έρχεται το επόμενο έτος, και αυτό θα μας οδηγήσει σε ένα σημείο όπου μπορούμε να αποφασίσουμε αν θα το παρουσιάσουμε αμέσως ή λίγο αργότερα. Αλλά θα υπάρξει όντως ένα Golf, και θα ενσωματώνει την πραγματική εμπειρία του Golf από άποψη σχεδιασμού και επιδόσεων”.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αναμενόμενη άφιξη αυτού του νέου Golf, ο Shaefer άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνει μέσα στο 2028.

Advertisement

Όσον αφορά το Golf R, διευκρίνισε: “Το GTI θα είναι δικίνητο, ενώ το R θα είναι το τετρακίνητο. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης ως παραλλαγές του Golf R, αλλά στη συνέχεια θα μεταβούμε στην SSP”.

Advertisement

Αυτή η επιβεβαίωση ευθυγραμμίζεται με προηγούμενες δηλώσεις που έδειχναν ότι το Golf θα συνεχίσει με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Επιπλέον, παρέχει πληροφορίες σχετικά με το μέλλον του σήματος GTX για τα ηλεκτρικά υψηλών επιδόσεων.

Αυτό το σήμα μπορεί να υποστεί αλλαγές ή ακόμα και να καταργηθεί, και το ίδιο ισχύει και για τη σειρά ID, η οποία θα μπορούσε να καταστεί παρωχημένη μετά το 2033, αν η Volkswagen όντως γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι τότε.

Εξαρτάται εν μέρει από την ανταπόκριση των πελατών στην ονοματολογία ID αν κερδίσει δημοτικότητα, μπορεί να παραμείνει.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον τρεις σημαντικές ονομασίες, συμπεριλαμβανομένου του GTI, θα διατηρηθούν με κάποια ιδιότητα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η υπόλοιπη γκάμα της Volkswagen μπορεί να υποστεί μετασχηματισμούς την επόμενη δεκαετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To VW Golf GTI γίνεται ηλεκτρικό! (+video)
Τι θα αλλάξει στο Volkswagen Golf το Euro 7
H Volkswagen επανασχεδιάζει το Golf