Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο Τόκιο το κύκνειο άσμα του Renault Megane RS

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο Τόκιο το κύκνειο άσμα του Renault Megane RS

ΝΕΑ

Στο Τόκιο το κύκνειο άσμα του Renault Megane RS

ΝΕΑ

Το Renault Megane RS Trophy σε μια ειδική έκδοση θα κάνει ντεμπούτο στο Tokyo Auto Salon και αυτό θα είναι το τελευταίο μοντέλο της σπουδαίας «οικογένειας RS» της γαλλικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Ο κωδικός RS πέφτει και αυτός θύμα του εξηλεκτρισμού της εποχής και η νέα έκδοση του Renault Megane RS που θα δούμε στο Τόκιο, θα είναι μάλλον η τελευταία.

Στην Ιαπωνία, όπως και η προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση του μοντέλου, θα κάνει πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα η ειδική έκδοση του Megane RS από τη Renault. Ο κωδικός RS που χαρακτηρίζει τις πλέον οδηγοκεντρικές εκδόσεις των μοντέλων της γαλλικής εταιρείας, βρίσκεται στην αγορά από το 1995 και «τοποθετήθηκε» πάνω σε μια ποικιλία αμαξωμάτων και μοντέλων διαφόρων κατηγοριών.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο 2023 αναμένεται να δούμε λοιπόν την τελευταία «παράσταση» του λογότυπου, πάνω σε ένα περιορισμένης παραγωγής Megane. Η Ιαπωνική Renault ανακοίνωσε ότι ένα περιορισμένης παραγωγής Megane RS Trophy θα κάνει την εμφάνισή του στο Tokyo Auto Salon που ανοίγει τις πύλες του για το κοινό μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι φήμες θέλουν την ονομασία της συγκεκριμένης έκδοσης να είναι «Megane RS Ultime».

Σε ότι έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έκδοσης, δεν αναμένεται να δούμε αλλαγές σε σχέση με το Trophy-R και τη διαφορά θα κάνουν οι αισθητικές αλλαγές και μόνο που θα το ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες εκδόσεις RS, όπως αυτές των φωτογραφιών. Το turbo σύνολο των 1,8 λίτρων που είναι ίδιος με εκείνον της Alpine A110, αναμένεται να αποδίδει 300 ίππους και 420 Nm ροπής, ισχύς που θα καταλήγει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο εμπορικός στόχος της Renault για το Mobilize Duo
Η Renault, η Airbus και οι μπαταρίες στερεού τύπου
Πωλείται ένα άχρηστο μεν, μοναδικό δε Renault 5 GT

 

Advertisement