Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέος συνεργάτης της Mercedes-Benz για τα συστήματα αυτονομίας

Ελλάδα 8:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος συνεργάτης της Mercedes-Benz για τα συστήματα αυτονομίας

Mobility

Νέος συνεργάτης της Mercedes-Benz για τα συστήματα αυτονομίας

Mobility

Η Mercedes-Benz υπογράφει συμφωνία με τη Luminar που θα την προμηθεύει με τελευταίας γενιάς LiDAR, που είναι ιδιαίτερα σημαντικά «συστατικά» για την αυτόνομη μετακίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η αυτονομία της επόμενης γενιάς, χρειάζεται εξελιγμένα ηλεκτρονικά και η Mercedes-Benz φροντίζει γι’ αυτό, με τη συνεργασία της Luminar.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία που αφορά στην επόμενη γενιά συστημάτων αυτόνομης. Η Luminar είναι γνωστή για την προηγμένη τεχνολογία και την προχωρημένη έρευνα πάνω στον τομέα της αυτόνομης μετακίνησης, με τα εξελιγμένα της LiDAR της. Πρόκειται για αισθητήρες φωτός και απόστασης που συνδυάζονται προσφέροντας στοιχεία για επεξεργασία στην κεντρική μονάδα ελέγχου του συστήματος.

Όπως σημειώνει η Mercedes-Benz, ο ρόλος της συνεργασίας από τη σκοπιά της θα είναι να ενσωματώσει και να αξιοποιήσει τη θεμελιώδη τεχνολογία LiDAR από τη Luminar σε μοντέλα παραγωγής στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζουμε πως η Mercedes-Benz είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως που εξασφάλισε μια διεθνώς έγκυρη έγκριση συστήματος για «αυτοματοποιημένη οδήγηση» υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Η έγκριση αυτή έχει προκύψει για το σύστημα 3ου επιπέδου αυτονομίας (Level 3) και αποτελεί ορόσημο στην πρόοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας πάνω στο θέμα της αυτονομίας.

Για τη Mercedes-Benz, αυτή η συνεργασία στοχεύει στην επόμενη γενιά συστημάτων αυτόνομης κίνησης, η οποία αναφέρεται σε τεχνολογία που θα φτάσει στην παραγωγή σε τρία έως πέντε χρόνια. Η γερμανική εταιρεία θα εισαγάγει το Drive Pilot στην S-Class και στην EQS φέτος, κάνοντας έτσι την αρχή. Φυσικά, θα πρέπει να περιμένουμε το σύστημα αυτό να το δούμε και σε πιο προσιτά μοντέλα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes-Benz εκ νέου στην κορυφή της premium κατηγορίας
Δοκιμή: Mercedes-Benz GLB 200 4MATIC
H Tesla εξελίσσει και πιο μικρό Cybertruck;

Advertisement