Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα BMW Σειρά 5

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα BMW Σειρά 5

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα BMW Σειρά 5

ΝΕΑ

Από την BMW επιβεβαιώθηκε ότι η νέα Σειρά 5 θα παρουσιαστεί εντός του 2023 και θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, την i5.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την BMW, η καινούργια Σειρά 5 θα εμφανιστεί επίσημα στο δεύτερο μισό της νέας χρονιάς. Τότε θα παρουσιαστεί και η i5, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του πολυτελούς μεγάλου μοντέλου της.

Τα στελέχη της εταιρείας δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν να επιτύχουν τον στόχο τους που είναι να φτάσουν οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων του στο 15% των συνολικών ετήσιων.

Ο Pieter Nota, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG και επικεφαλής Πωλήσεων της BMW, δήλωσε σχετικά: «Ο σαφής στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αναρριχόμαστε στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το επόμενο ορόσημό μας είναι να καταφέρουμε να φτάσουν οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μας στο 15% των συνολικών της χρονιάς».

Advertisement
Advertisement

Η όγδοη γενιά της Σειράς 5 βασίζεται στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα «CLAR» («Cluster Architecture») και θα έχει πιο σύγχρονη αισθητική από το μοντέλο αντικαθιστά. Στα πρωτότυπα με τα οποία γίνονται οι δοκιμές εξέλιξής της διακρίνεται το «αιχμηρότερο» εμπρός μέρος τού αμαξώματος και η πιο κομψή γραμμή αυτού. Οι κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται θα είναι αυτοί που υπάρχουν και στην παρούσα γενιά τού αυτοκινήτου, ενώ θα διατίθεται και με το σύστημα τετρακίνησης «xDrive».

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στην i5, η σχεδίασή της θα διαφέρει από αυτή της εκδοχής της Σειράς 5 με θερμικό κινητήρα. Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση θα έχει ευρύτερη μάσκα και στοιχεία τα οποία θα παραπέμπουν σε αυτά της i4. Όπως έχει γίνει γνωστό, θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις αναφορικά τη μέγιστη ισχύ.

Advertisement

Η πρώτη θα είναι i5 eDrive40 η οποία θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 335 ίππων ο οποίος θα κινεί τους πίσω τροχούς. Η δεύτερη θα είναι η i5 M60 η οποία θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, και η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τους θα κοντά στους 600 ίππους.

Η καινούργια BMW Σειρά 5 θα διατίθεται τόσο με τετράθυρο αμάξωμα όσο και με station wagon, είτε κάτω από το καπό της υπάρχει θερμικός κινητήρας είτε ηλεκτροκινητήρας. Προς το παρόν, η γερμανική εταιρεία έχει επιβεβαιώσει ότι θα υπάρξει η έκδοση M5 και στις δύο εκδοχές αμαξώματος, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ότι θα υπάρξει έκδοση Μ και για την i5 ή όχι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To i Vision Dee Concept προλογίζει τις νέες ηλεκτρικές BMW
Τέλος για τη «βασική» plug-in υβριδική BMW 5
Ηλεκτρική η επόμενη BMW X3 M;