Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To i Vision Dee Concept προλογίζει τις νέες ηλεκτρικές BMW

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To i Vision Dee Concept προλογίζει τις νέες ηλεκτρικές BMW

ΝΕΑ

To i Vision Dee Concept προλογίζει τις νέες ηλεκτρικές BMW

ΝΕΑ

H ονομαζόμενη Neue Klasse της BMW θα κάνει την εμφάνισή της το 2025 και το πρωτότυπο της CES μας δίνει μια πρώτη γεύση.

Advertisement
Advertisement

Η BMW ποντάρει πολύ στην επόμενη γενιά των ηλεκτρικών της μοντέλων, για την οποία χρησιμοποιεί την ιστορική και σημαντική για αυτήν ονομασία Neue Klasse.

H Neue Klasse θα είναι στην πράξη καταρχήν η ηλεκτρική διάδοχος της σειράς 3 -θα ακολουθήσουν και SUV- και με το πρωτότυπο i Vision Dee Concept που παρουσιάζει στη CES στο Λας Βέγκας η γερμανική εταιρεία στην ουσία την προλογίζει. Τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και τεχνολογίας.

Σαφώς το μοντέλο παραγωγής θα αποστασιοποιείται αισθητικά από το πρωτότυπο που όμως δείχνει τη σχεδιαστική λογική που θα ακολουθηθεί και η οποία χαρακτηρίζεται από την απλότητα. Το i Vision Dee είναι η BMW με τις λιγότερες γραμμές και την πιο minimal σχεδίαση.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια στιγμή έχουν διατηρηθεί παραδοσιακά στοιχεία όπως η χαρακτηριστική διαμόρφωση της πίσω κολώνας (Hofmeisterknick) αλλά και οι διπλοί προβολείς που απεικονίζονται με μια νέα μορφή.

Επίσης εδώ υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής έως και 32 διαφορετικών χρωματικών αποχρώσεων του αμαξώματος με τη βοήθεια μιας τεχνολογίας που ονομάζεται Ε Ink.

Advertisement

Από εκεί και πέρα οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της BMW δείχνουν και το τι θα είναι τεχνολογικά εφικτό, υιοθετώντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικονική πραγματικότητα. Άλλωστε το Dee της ονομασίας σημαίνει Digital Emotional Experience (Ψηφιακή Συναισθηματική Εμπειρία).

Advertisement

Έτσι υπάρχει ένα Head Up Display (HUD) που καταλαμβάνει όλο το παρμπρίζ και θα δίνει το παρόν στη Neue Klasse, καθώς και πέντε επίπεδα εικονικής πραγματικότητας. Στο πέμπτο και τελευταίο όλο το περιβάλλον είναι εικονικό και μόνο ο δρόμος πραγματικός.

Παράλληλα στους εξωτερικούς παρατηρητές θα μπορεί να προβάλλεται και μια εικονική απεικόνιση του εσωτερικού του αυτοκινήτου και των επιβατών του.

Advertisement

Επίσης η κλειστή μάσκα του i Vision Dee Concept αποτελεί και μια οθόνη προβολής γραφικών που βοηθούν στην επικοινωνία του οχήματος με τους ανθρώπους και απεικονίζουν και συναισθήματα.

Minimal είναι και η σχεδίαση του εσωτερικού με ελάχιστα στοιχεία και ένα μάλλον ασυνήθιστο τιμόνι που ενσωματώνει ψηφιακές επιφάνειες αφής. Αντίστοιχες επιφάνειες υπάρχουν και στο ταμπλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
CES 2023: Τι θα δούμε στο Λας Βέγκας
Δοκιμή: BMW iX M60
Ποια είναι η φθηνότερη και η ακριβότερη BMW στην Ελλάδα;