Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Oι Κινέζοι εισβάλλουν στην Ρωσία

Ελλάδα 5:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Oι Κινέζοι εισβάλλουν στην Ρωσία

ΝΕΑ

Oι Κινέζοι εισβάλλουν στην Ρωσία

ΝΕΑ

Σωσίβιο -και αυτοκίνητα- στους Κινέζους αναζητούν οι Ρώσοι, μετά τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στην εσωτερική παραγωγή λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Advertisement
Advertisement

Η κατάσταση στην αγορά αυτοκινήτου -και όχι μόνο- στην Ρωσία βρίσκεται σε κάθετη πτώση, καθώς η εγχώρια παραγωγή αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα σε προμήθειες αλλά και με την αποχώρηση των ευρωπαίων κατασκευαστών.

Το κενό έρχονται να καλύψουν οι Κινέζοι με κάθε είδους όχημα. Μεταξύ αυτών και η εταιρία Arctic Trucks η οποία εξειδικεύεται σε μετατροπές pick-up από μεγάλες εταιρίες όπως η Toyota, Mitsubishi, Nissan, Isuzu και Ford.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το όχημα που προτείνεται για την αγορά της Ρωσίας είναι ένα Κινέζικο pick-up, το Great Wall Wingle 7. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό όχημα της κατηγορίας του, με ωφέλιμο φορτίο 1 τόνο το οποίο παρουσιάστηκε το 2018.

Advertisement
Advertisement

Το μήκος του φθάνει τα 5,385 μέτρα, είναι δηλαδή λίγο μακρύτερο από ένα Toyota Hilux. H Arctic Trucks έχει αυξήσει το φάρδος των φτερών κατά 230 χιλιοστά, ενώ έχουν τοποθετηθεί τροχοί 17 ιντσών με τεράστια off road ελαστικά 35 ιντσών. Η απόσταση από το έδαφος είναι 276 χιλιοστά, ενώ αυξημένα είναι και τα μετατρόχια.

Advertisement

Άλλες βελτιώσεις σε σχέση με το κινέζικο πρωτότυπο αφορούν την ενισχυμένη ανάρτηση, την αντισκωριακή βαφή και τις αναβαθμισμένες off road γωνίες. Ο έξτρα εξοπλισμός περιλαμβάνει βίντσι εμπρός, αυτόματη προθέρμανση κινητήρα και έξτρα θερμική μόνωση για τις δύσκολες στέπες της Ρωσίας.

Advertisement

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένα 2λιτρος turbodiesel με απόδοση 145 ίππων. Η μετάδοση γίνεται στους τέσσερις τροχούς, μέσα από ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και διαφορικό της Borg Warner.

Το pick-up της Arctic Trucks είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες στην ρωσική αγορά. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, κάθε μετατροπή χρειάζεται μόλις 7 ημέρες να ολοκληρωθεί και άλλες 20 ημέρες για να πάρει έγκριση τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως την πάτησαν οι Ρώσοι κλέφτες των τρακτέρ της Ουκρανίας;
Ουκρανία: Oι επιπτώσεις του πολέμου αγγίζουν πλέον και τους Ρώσους (+video)
Πόσα αυτοκίνητα θα χάσουν οι Γερμανοί από τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Advertisement