Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Porsche Cayenne: Έρχεται και ηλεκτρική έκδοση

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche Cayenne: Έρχεται και ηλεκτρική έκδοση

Mobility

Porsche Cayenne: Έρχεται και ηλεκτρική έκδοση

Mobility

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Porsche θα παρουσιάσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια μια ηλεκτρική παραλλαγή της δημοφιλούς Cayenne με πολλά κοινά σημεία με την Taycan.

Advertisement
Advertisement

Θα χρησιμοποιεί την ίδια ηλεκτρική πλατφόρμα PPE με την Taycan, το ηλεκτρικό sport sedan της Porsche.

 

Η επίθεση των ηλεκτρικών οχημάτων της Porsche συνεχίζεται και θα περιλαμβάνει μία spin off αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Cayenne, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση προϊόντων της εταιρίας, την οποία δημοσίευσε το Autoweek. Η Cayenne, θα ακολουθήσει την ηλεκτρική έκδοση του μικρότερου SUV Macan, που θα περάσει στην παραγωγή το 2022. Έτσι η Cayenne EV πιθανότατα να ακολουθήσει δύο χρόνια μετά, πιθανώς το 2024.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο ηλεκτρικά SUV θα μοιράζονται την πλατφόρμα PPE με την Taycan και το Audi e-tron GT. Οι πληροφορίες θέλουν την ηλεκτρική Cayenne να πωλείται παράλληλα με τα μοντέλα που έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης ή plug-in e-Hybrid. Η άφιξη της ηλεκτρικής παραλλαγής, θα κάνει την Cayenne ένα από τα μοντέλα με την μεγαλύτερη γκάμα συμπεριλαμβανομένης και της Cayenne coupe.

Η Cayenne EV θα μοιράζεται τις προδιαγραφές κινητήρα με την Taycan, με έως και 750 ίππους στο μοντέλο των κορυφαίων προδιαγραφών. Λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους της, είναι πιθανό να μπορεί έχει μεγαλύτερες μπαταρίες από την Taycan (71,0-kWh και 83,7-kWh). Η τετρακίνηση με δύο κινητήρες (εμπρός και πίσω) ηλεκτρικούς κινητήρες θα είναι πιθανότατα στάνταρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement

Η Porsche Cayenne E-Hybrid των… 3,8 δευτερολέπτων
Ρεκόρ ταχύτητας ποδηλάτη με τη βοήθεια της Porsche Cayenne Turbo
Ατέλειωτο drift με την Porsche Cayenne (+video)