Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο ιδιοκτήτης της Rimac… κοντράρεται με Porsche Taycan Turbo S! (video)

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ιδιοκτήτης της Rimac… κοντράρεται με Porsche Taycan Turbo S! (video)

ΝΕΑ

Ο ιδιοκτήτης της Rimac… κοντράρεται με Porsche Taycan Turbo S! (video)

ΝΕΑ

Ο 33χρονος κάθεται πίσω από το τιμόνι του δημιουργήματός του και «κονταροχτυπιέται» με τον… ηλεκτρικό πύραυλο της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Έντονη είναι η δραστηριότητα που επιδεικνύουν τις τελευταίες εβδομάδες οι άνθρωποι της Rimac, ενόψει του λανσαρίσματος του ηλεκτρικού C_Two των 1.941 ίππων.

Αποφασισμένη να μας κρατήσει σε εγρήγορση, η εταιρεία έχει προβεί σε μια ιδιαίτερα δυναμική εκστρατεία, δημοσιεύοντας μια σειρά τεχνικών βίντεο που – μεταξύ άλλων – εστίαζουν στην αεροδυναμική και την ανάρτηση του κροατικού hypercar.

Πριν από λίγες ώρες, ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε ριζικά, μιας και έκανε για άλλη μια φορά την εμφάνισή του ο ιδιαίτερα γλυκομίλητος και εξωστρεφής ιδρυτής της εταιρείας, Mate Rimac.

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ξεκινήσουμε την παραγωγή του αυτοκινήτου, και να επιτρέψουμε στους δημοσιογράφους να το δοκιμάσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο 33χρονος σε βίντεο που τραβάει ο ίδιος από την κάμερα το κινητό τoυ, προτού περάσει… στο κυρίως πιάτο.

Ειδικότερα, ο Mate αποφάσισε να «τσεκάρει» ο ίδιος τις επιδόσεις μιας πρωτότυπης εκδοχής του Rimac C_Two, καθήμενος πίσω από το τιμόνι της.

Advertisement

Με τον ιδρυτή, λοιπόν, της Rimac στο κάθισμα του συνοδηγού, το C_Two επιτάχυνε στα πρώτα 96 km/h σε 1,62 sec, η διαδικασία 0-210 km/h απαίτησε μόλις 5,81 sec, ενώ το ¼ του μιλίου «ήρθε» σε 8,95 sec.

Μάλιστα, για να μας προσφέρει μια καλύτερη γεύση για τις δυνατότητες του δημιουργήματός του, δεν δίστασε να προχωρήσει σε μια… άτυπη κόντρα με μια Porsche Taycan Turbo S. Όπως θα δείτε στο βίντεο (στο τέλος του άρθρου), το γερμανικό ισχυρό ηλεκτρικό αδυνατεί να συμβαδίσει με τη C_Two.

Advertisement

Στον αντίποδα, πολλοί θα ισχυριστούν πως πρόκειται για μια άτοπη σύγκριση, δεδομένου πως η διαφορά στην ισχύ των δύο μοντέλων είναι σχεδόν 1.200 PS, κάτι που φαίνεται πως αναγνωρίζει και ο Mate Rimac.

«Φυσικά (σ.σ. η Porsche Taycan Turbo S) δεν είναι ένα hypercar όπως η C_Two», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο 33χρονος.

Advertisement

Σημειώνεται πως οι δοκιμές διενεργήθηκαν σε έναν εγκαταλελειμμένο αεροδιάδρομο, στην περιοχή Velica Corica της Κροατίας, σχεδόν μισή ώρα μακριά από τα κεντρικά της Rimac.

Υπενθυμίζεται πως το 2012 στη συγκεκριμένη τοποθεσία ο Mate είχε κάνει 5 παγκόσμια ρεκόρ, καθήμενος πίσω από το τιμόνι μιας Rimac e-M3, ή… καλύτερα μιας BMW M3 E30 την οποία είχε μετατρέψει σε ηλεκτρική. Ειδικότερα, το μοντέλο παρήγαγε 600 PS και 900 Nm ροπής, με το 0-100 km/h να έρχεται σε 3,3 sec.

Τα ρεκόρ:

– 1/8 του μιλίου – 7,549 sec
– ¼ του μιλίου – 11,808 sec
– 500 μέτρα – 13,714 sec
– Χιλιόμετρο – 23,260 sec
– Μίλι – 35,347 sec

Το επερχόμενο Rimac C_Two, τέλος, ενσωματώνει 4 ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν  συνδυαστικά 1.941 PS και 2.300 Nm ροπής.  Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h διαρκεί 1,85 sec, με την τελική να αγγίζει τα 412 km/h.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ζάντες Bugatti που στοιχίζουν όσο ένα καινούργιο μικρό αυτοκίνητο
Έχετε δει πιο χαριτωμένο SUV;
Μάθετε γιατί ο κινητήρας ακούγεται πιο δυναμικός όταν είναι κρύος (VIDEO)