Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο βασιλιάς των ηλεκτρικών: Taycan Turbo vs RS e-tron GT vs Model S (+video)

Ελλάδα 10:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο βασιλιάς των ηλεκτρικών: Taycan Turbo vs RS e-tron GT vs Model S (+video)

ΝΕΑ

Ο βασιλιάς των ηλεκτρικών: Taycan Turbo vs RS e-tron GT vs Model S (+video)

ΝΕΑ

Τρεις… ηλεκτροκίνητοι πύραυλοι στα χρώματα των Porsche, Audi και Tesla, στήνονται στην ευθεία και μάχονται για το στέμμα του βασιλιά. Ποιος θα επικρατήσει;

Advertisement
Advertisement

Πολλά είναι αυτά για τα οποία μπορούν να «κατηγορηθούν» τα ηλεκτρικά. Αναμφίβολα δεν παράγουν τον σαγηνευτικό ήχο ενός V12. Ίσως μειώνουν τον βαθμό εμπλοκής του οδηγού στην όλη διαδικασία. Πολλοί, επίσης, θα πουν πως δεν έχουν… ψυχή, πως είναι ξενέρωτα και ακριβά. Όλοι οι ισχυρισμοί έχουν μια δόση αλήθειας.

Παρ’ όλα αυτά, υπερισχύουν έναντι των συμβατικών στο κόστος χρήσης και συντήρησης (έως και 80% χαμηλότερο), αλλά και στο περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Και κάτι ακόμα: Έχουν ακαριαίες επιταχύνσεις που σε πολλές περιπτώσεις θα τις ζήλευαν ακόμα και τα πιο σκληροπυρηνικά supercars. 

Σαν να δέχεσαι μια… κλωτσιά που σε κολλάει στο στην πλάτη του καθίσματος, δίνοντάς σου την εντύπωση πως ακολουθεί η… απογείωση του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Τρία από τα ηλεκτρικά που υπόσχονται πως θα σου μεταδώσουν ανόθευτη την προαναφερθείσα αίσθηση είναι τα Audi RS e-tron GT, Porsche Taycan Turbo και Tesla Model S Performance. Οι τρεις… ηλεκτρικοί πύραυλοι τέθηκαν στο μικροσκόπιο των συναδέλφων μας από το carwow και στήθηκαν στην ευθεία. Ποιος, είναι, λοιπόν, ο βασιλιάς των ηλεκτρικών;

Για την ιστορία ν’ αναφέρουμε πως και τα τρία μοντέλα είναι τετρακίνητα, ενώ είναι σχεδόν ισοβαρή: Το Audi RS E-tron GT ζυγίζει 2.340 kg, η Porsche Taycan Turbo 2.380 kg, ενώ το Tesla Model S Performance 2.316 kg.

Advertisement

Ο εκπρόσωπος της μάρκας από το Ίνγκολσταντ παράγει 598 PS (+48 ίπποι στη λειτουργία boost) και 830 Nm ροπής, με την επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h να «έρχεται» σε 3,3 sec.

Το αδελφό μοντέλο Taycan Turbo αποδίδει 680 PS και 850 Νm ροπής, ολοκληρώνοντας το 0-100 km/h σε 3,2 sec.

Advertisement

Porsche Taycan Indoor Record

Το μοντέλο από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού υπερισχύει κατά κράτος στα χαρτιά, δεδομένου ότι η ιπποδύναμή του φτάνει τα 789 PS και η ροπή του αγγίζει τα 1.140 Nm. Για το Model S Performance το 0-100 km/h αποτελεί υπόθεση 2,4 δευτερολέπτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche Taycan: 10+1 λόγοι που την κάνουν ξεχωριστή
To μεγάλο ηλεκτρικό sedan της Volkswagen «απέναντι» στο Tesla Model S
Ένα Tesla Model S από χρυσό! (+video)