Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To μεγάλο ηλεκτρικό sedan της Volkswagen «απέναντι» στο Tesla Model S

Ελλάδα 19:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To μεγάλο ηλεκτρικό sedan της Volkswagen «απέναντι» στο Tesla Model S

Mobility

To μεγάλο ηλεκτρικό sedan της Volkswagen «απέναντι» στο Tesla Model S

Mobility

Το μεγάλο ηλεκτρικό sedan της Volkswagen θα κατασκευάζεται στο Wolfsburg και θέλει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην καθιερωμένη πλέον πρόταση της Tesla στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Η VW ακόμα δεν έχει δώσει όνομα στο νέο μεγάλο ηλεκτρικό sedan που ετοιμάζει βάσει του πρωτοτύπου ID Vizzion που έχουμε στις εικόνες.

Η πρόθεση της Γερμανικής εταιρείας είναι να λανσάρει ένα μεγάλο sedan που θα τεθεί «απέναντι» στο Tesla Model S αλλά και στα υπόλοιπα ηλεκτρικά αυτού του είδους αμαξώματος που αναμένεται να παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον. Η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για αυτονομία που θα έφτανε τα 700 χιλιόμετρα αλλά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Volkswagen ετοιμάζεται να παρουσιάσει έκδοση του μοντέλου με ακόμα πιο μεγάλη αυτονομία. Η έκδοση παραγωγής του ID Vizzion που είναι προγραμματισμένη για παρουσίαση μέσα στο 2023 παίζοντας το ρόλο του Passat στην ηλεκτρική γκάμα της VW. Το πρωτότυπο αυτό όμως όπως φαίνεται, θα αποτελέσει και τη βάση για την εξέλιξη της ακόμα μεγαλύτερης ηλεκτρικής πρότασης που θα έρθει στη γκάμα της Volkswagen– ίσως για να παίξει το ρόλο του ηλεκτρικού Phaeton.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πηγές πληροφοριών που βρίσκονται πολύ κοντά στην εταιρεία, μέσα στις προθέσεις της VW είναι να κατασκευάζει το μοντέλο παραγωγής που θα βασίζεται και αυτό στο ID Vizzion, στο εργοστάσιό της στο Wolfsburg. Εκεί που η VW θέλει να κάνει σημαντικές επενδύσεις για να μετατρέψει το συγκεκριμένο εργοστάσιο σε κεντρικό σημείο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η επιμονή στη χρήση της πλατφόρμας MEB, θα επιτρέψει στη VW να αποφύγει το υψηλότερο κόστος που θα οριστεί από την επερχόμενη αρχιτεκτονική PPE η οποία εξελίσσεται σήμερα από την Audi και την Porsche. Είναι αυτονόητο ότι ο Όμιλος θέλει να αποφύγει τη «σύγκρουση» μεταξύ της μάρκας VW και των πιο πολυτελών υπόλοιπων που είναι κάτω από την εταιρική «ομπρέλα», οπότε περιμένουμε ότι αυτό το νέο EV θα χρησιμοποιεί την υπάρχουσα τεχνολογία σε ότι έχει να κάνει με την πλατφόρμα.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Δοκιμές αμφίδρομης φόρτισης από την Volkswagen

Χρυσό μετάλλιο ασφάλειας για το VW Transporter

Advertisement

Επίσημο: Τον Ιανουάριο στην Ελλάδα το πρώτο service center της Tesla στα Βαλκάνια