Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Tanner Foust τα… σπάει με VW Golf R (video)

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Tanner Foust τα… σπάει με VW Golf R (video)

ΝΕΑ

O Tanner Foust τα… σπάει με VW Golf R (video)

ΝΕΑ

Ο άνθρωπος που παίζει στα δάχτυλα τα R μοντέλα της γκάμας, κάθεται πίσω από το τιμόνι του ισχυρότερου Golf παραγωγής και προσφέρει πλούσιο θέαμα. Για… ζέσταμα χρησιμοποιεί το GTI.

Advertisement
Advertisement

VW Golf R και GolfGTI. Δύο μοντέλα που έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές σε όσους έχουν κάτσει πίσω από το τιμόνι τους και έχουν ξεχυθεί μαζί τους σε δαιδαλώδεις διαδρομές. Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να συμβιώσουν έστω και για λίγα λεπτά μαζί τους μπορούν να γνωρίσουν τα αυτοκίνητα μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική εταιρεία.

Διότι αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να περιγράψει με παραστατικότητα και λεπτομέρεια την αίσθηση οδήγησης των δύο «καυτών» hatchbacks, αυτός δεν είναι άλλος από, τον καταξιωμένο οδηγό αγώνων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και πρεσβευτή του τμήματος Volkswagen R, Tanner Foust.

Advertisement
Advertisement

Για… ζέσταμα επέλεξε το πιο «πολιτισμένο» Golf GTI, μένοντας εντυπωσιασμένος από τα περιθώρια πρόσφυσης του αυτοκινήτου στις στροφές, παρά το γεγονός πως η δύναμη φτάνει στους μπροστινούς τροχούς.

Αυτό, ωστόσο, που έκλεψε την καρδιά του ήταν το δυναμικό Golf R. «Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς όταν βγαίνεις από τη στροφή είναι πως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις σχεδόν καθόλου το τιμόνι. Το πάτημα του γκαζιού κρίνεται αρκετό προκειμένου να στρίψει το αυτοκίνητο», αναφέρει ο Foust, ο οποίος στη συνέχεια χαρακτήρισε το Golf R ως το πιο διασκεδαστικό hot hatch που έχει οδηγήσει.

Το ισχυρότερο Golf της ιστορίας τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 2.000 κ.εκ. ο οποίος παράγει 320 PS/ 420 Nm. Συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς συνδράμοντας στην ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ., όταν η τελική φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η σπορ ανάρτηση του μοντέλου είναι ειδικά προσαρμοσμένη, με σκληρότερα ελατήρια που μειώνουν την απόστασή του από το έδαφος κατά 20 χλστ. Παράλληλα υπάρχουν, μεγαλύτερες αντιστρεπτικές, νέο αλουμινένιο υποπλαίσιο και διαφοροποιημένο σύστημα διεύθυνσης.

Advertisement

Δείτε τον Tanner Foust να τα σπάσει με τα VW Golf GTI & R:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Citroen e-C4 C-Cross vs VW ID.3
Πότε θα κυκλοφορήσουν τα VW ID.1 και ID.2;
Συγκριτική δοκιμή: Volkswagen Golf GTI vs Golf GTD

Advertisement