Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Πούτιν οδηγεί Mercedes αλλά ζητάει να αγοράζουν Lada

Ελλάδα 18:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Πούτιν οδηγεί Mercedes αλλά ζητάει να αγοράζουν Lada

ΝΕΑ

Ο Πούτιν οδηγεί Mercedes αλλά ζητάει να αγοράζουν Lada

ΝΕΑ

Όπως και να έχει, η προτροπή του Ρώσου Προέδρου πιάνει τόπο και οι Ρώσοι αγοράζουν…

Advertisement
Advertisement

Τον Ιούλιο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία παρουσίασαν σημαντική αύξηση, φτάνοντας το 168,8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάκαμψης από τη χαμηλή του 2022.

Τα νέα έγιναν γνωστά, μόλις ένα 24ωρο μετά την προτροπή του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους δημόσιους φορείς και τους πολίτες να προτιμούν οχήματα εγχώριας παραγωγής.

Η Ρωσία, με μια αυτοκινητοβιομηχανία που στηρίζεται σημαντικά σε ξένες πρώτες ύλες, βίωσε τις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων λόγω των ενεργειών της στην Ουκρανία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ραγδαία μείωση των πωλήσεων κατά 59% το 2022 και την απόσυρση πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών από τη ρωσική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Autostat, τον Ιούλιο πουλήθηκαν στη Ρωσία 95.654 αυτοκίνητα, σε σύγκριση με τα 82.407 του Ιουνίου και πολύ παραπάνω από τα 35.584 του περσινού Ιουλίου.

Η προτροπή του Πούτιν για την χρήση εγχώριων αυτοκινήτων είναι σαφής. Σε μια πρόσφατη συνάντηση είπε ότι τα υπουργεία πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην αγορά εγχώριων οχημάτων, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παρά την προτροπή του, ο Πούτιν δημοσίως διέσχισε τη γέφυρα της Κριμαίας με μια Mercedes-Benz τον Δεκέμβριο.

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, τα ρωσικά αυτοκίνητα ενδέχεται να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της αγοράς. Οι κινεζικές εταιρείες διεκδικούν ολοένα και περισσότερο το ρωσικό μερίδιο αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη την αποχώρηση των δυτικών εταιρειών, όπως έδειξαν τα στοιχεία.

ΑΚΟΜΑ:
Πως έκλεψε o Πούτιν επιβατικά αεροσκάφη δυτικών εταιριών;
Γερμανοί θέλουν να βοηθήσουν κρυφά τον Πούτιν
Η Lada προσλαμβάνει φυλακισμένους στα εργοστάσιά της!

Advertisement