Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γερμανοί θέλουν να βοηθήσουν κρυφά τον Πούτιν

Ελλάδα 22:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γερμανοί θέλουν να βοηθήσουν κρυφά τον Πούτιν

ΝΕΑ

Γερμανοί θέλουν να βοηθήσουν κρυφά τον Πούτιν

ΝΕΑ

Όταν όλη η Δύση και η Γερμανία έχει επιβάλλει κυρώσεις στον Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, κάποιοι προσπαθούν να επωφεληθούν από την όλη κατάσταση, κερδίζοντας εκατομμύρια…

Advertisement
Advertisement

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel αποκάλυψε μία επιστολή του Siegfried Wolf προς τον Πούτιν, μέσα από το οποίο φέρεται να επιδιώκει συμφωνία με τον Πούτιν για την ανοικοδόμηση της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ρωσίας.

Ο Wolf είναι Αυστριακός επιχειρηματίας και -μέχρι σήμερα- μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Porsche SE, του ομίλου που κατέχει τη Volkswagen. Η τριών σελίδων επιστολή που δημοσιεύει το περιοδικό, αναφέρεται σε ένα σχέδιο μέσω του οποίου η VW προτίθεται θα δώσει τα εργοστάσιά της για να αναβιώσει η ρωσική μάρκα αυτοκινήτων Volga.

Advertisement
Advertisement

H επιστολή δόθηκε τον Ιανουάριο, και ο Wolf μάλιστα προτείνει τα νέα αυτοκίνητα που θα παράγονται με το σήμα της Volga να βασίζοντας σε μοντέλα της Skoda αλλά με νέα σαλόνια, έτσι ώστε να έχουν τα κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία της ρώσικης εταιρίας.

Στην επιστολή προτείνεται επένδυση 735 εκατ. δολαρίων από την Ρωσία, με στόχο την παραγωγή 270.000 οχημάτων ετησίως. Στόχος είναι να αναζωογονηθεί η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία υποφέρει από τις διεθνείς κυρώσεις.

Ο Wolf προσφέρει σε αντάλλαγμα να διατηρήσει 12.000 θέσεις εργασίας. Ο Πούτιν φέρεται να εξέφρασε αρχικά την υποστήριξή του για το έργο. Μάλιστα για την εκπόνηση της μελέτης θα ήταν υπεύθυνη μία ρώσικη εταιρία η οποία ανήκει στον Wolf.

Advertisement

O Wolf ισχυρίστηκε ότι για αυτή την προσπάθεια υπήρχε συμφωνία της ανώτατης διοίκησης της Volkswagen. Όμως μέλος του ΔΣ της εταιρίας δήλωσε στο Der Spiegel δεν γνώριζαν καθόλου την επιστολή και το περιεχόμενό της.

Τους τελευταίους μήνες, η VW αντιμετώπισε σημαντικά νομικά ζητήματα στην Ρωσία. Η GAZ, μία εταιρία που είχε συμβόλαια με την VW για παραγωγή οχημάτων στην Ρωσία, έχει μηνύσει την γερμανική εταιρία δύο φορές, ενώ υπάρχουν και σημαντικές επιπτώσεις από την δέσμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων της VW.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Haas: Κατηγορείται ότι αψήφησε τις κυρώσεις στην Ρωσία
Οι Κινέζοι κατακτούν τη Ρωσία!
Oι Κινέζοι καλύπτουν τα «κενά» στη Ρωσία