Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρώτη, εντυπωσιακή εκτέλεση του Pininfarina Battista

Ελλάδα 1:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρώτη, εντυπωσιακή εκτέλεση του Pininfarina Battista

ΝΕΑ

Η πρώτη, εντυπωσιακή εκτέλεση του Pininfarina Battista

ΝΕΑ

Με πηγή έμπνευσης τη Νέα Υόρκη και κατόπιν της εκτενούς χρήσης ινών άνθρακα, η ιταλική μάρκα παρουσίασε την πρώτη εκτέλεση του ηλεκτρικού θηρίου των 1.990 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Την πρώτη εκτέλεση του πυραυλοκίνητου αμιγώς ηλεκτρικού Battista, υλοποίησε η Pininfarina. Πρόκειται για το πρώτο που θα παραδοθεί σε πελάτη της, και αποτελεί προϊόν της ατελείωτης λίστας επιλογών διαμόρφωσης που προσφέρει το πρόγραμμα εξατομίκευσης της ιταλικής μπράντας.

Χωρίς να αποκαλύπτεται ο ιδιοκτήτης του μοντέλου, η Pininfarina γνωστοποιεί πως πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η πόλη της Νέας Υόρκης, κάτι που εξηγεί την επιλογή των χρωμάτων του αμαξώματος: Μπλε, άσπρο…. και κόκκινο αντί για πορτοκαλί (χρώματα της σημαίας της αμερικανικής πόλης) αποτίνουν φόρο τιμής στο Μεγάλο Μήλο και εκτοξεύουν το στιλ του Battista.

Με μια πρώτη ματιά, η τεχνοτροπία διαμόρφωσης της εξωτερικής εμφάνισης του ηλεκτρικού hypercar προβάλλει απλή, δημιουργώντας την πλάνη πως έχει χρησιμοποιηθεί ένα… απλό σκούρο μπλε χρώμα. Με μια δεύτερη ματιά, ωστόσο, θα ανακαλύψει κανείς πως το βαθύ μπλε αποτελεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας ύφανσης αναρίθμητων ινών άνθρακα. Το τελικό ανθρακονημάτινο προϊόν τελεί υπό την ονομασία Exposure Signature Carbon και αναφέρεται ως η πρώτη εφαρμογή του είδους στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Την αθλητική όψη του Battista ενισχύουν οι δυναμικές λωρίδες πάνω από τα μαρσπιέ, φινιρισμένες στο χέρι στο μεταλλικό χρώμα Bianco Sestrielle. Αυτές συνορεύουν με κόκκινες επίσης οριζόντιες αλουμινένιες λεπτομέρειες που διατρέχουν και το ανώτερο μέρος των πλευρικών παραθύρων.

Το στιλ απογειώνουν οι 5-άκτινες ζάντες, όπως και τα υπόλοιπα εξαρτήματα που δίνουν υπόσταση στο Battista, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών προφυλακτήρων, του εμπρόσθιου σπόιλερ, της πίσω πτέρυγας αλλά και των μακρόστενων πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Advertisement

Εικόνα για το εσωτερικό δεν υπάρχει, αλλά αναφέρεται πως έχουν τοποθετηθεί μαύρα δερμάτινα καθίσματα με ανθρακονημάτινες πλάτες, ίδιου μοτίβου με του αμαξώματος. Παράλληλα, υπάρχουν ένθετα σε μπλε απόχρωση («μπλε των ναυτικών»), παρουσία άσπρων ζωνών ασφαλείας και κόκκινων λογότυπων στα προσκέφαλα.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το Pininfarina Battista ενσωματώνει ένα πλήρως ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο απόδοσης 1.900 PS και 2.300 Nm που της επιτρέπει να ολοκληρώσει το σπριντ «0-100» σε λιγότερα από 2,0 δλ. Πηγή τροφοδότησης των μοτέρ συνιστά μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 120 kWh που παρέχει έως και 450 χλμ. αυτονομίας.

Σημειωτέον ότι το πρόγραμμα εξατομίκευσης της μάρκας προσφέρει σχεδόν άπειρους συνδυασμούς διαμόρφωσης της εξωτερικής εμφάνισης, και 128 εκατομμύρια συνδυασμούς για την καμπίνα.

Advertisement

Δυστυχώς, όμως, δεν θα καταστούμε μάρτυρες, μιας και θα παραχθούν μόλις 150 μονάδες του οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η επιβλητική Pininfarina Battista (video)
Tο συλλεκτικό Pininfarina Battista Anniversario
Ο Nick Heidfeld εξελίσσει το Pininfarina Battista (video)