Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δυναμικό ντεμπούτο στις ΗΠΑ για το Pininfarina Battista (+video)

Ελλάδα 23:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δυναμικό ντεμπούτο στις ΗΠΑ για το Pininfarina Battista (+video)

ΝΕΑ

Δυναμικό ντεμπούτο στις ΗΠΑ για το Pininfarina Battista (+video)

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό hypercar Pininfarina Battista αναμένεται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά επί αμερικανικού εδάφους στο περιθώριο του Monterey Car Week.

Advertisement
Advertisement

Η Automobili Pininfarina που ήδη συμπληρώνει ήδη τρία χρόνια ζωής, κάνει μία ιδιαιτέρως δυναμική εμφάνιση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού χάρη στο νέο της hypercar μοντέλο Battista, το οποίο ήδη έκανε τα πρώτα του βήματα στους δρόμους της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τα πλάνα του Ιταλού κατασκευαστή, το Battista θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο κοινό τις επόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αυτοκινήτου, μίας εκδήλωσης που γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη Monterey της Καλιφόρνια. Το Battista πάντως πήρε ήδη το πρώτο «βάπτισμα του πυρός», καθώς για φωτογραφικούς λόγους, ταξίδεψε μέχρι τα βόρεια της αμερικάνικης πολιτείας, εκεί όπου κυριαρχούν οι ορεινοί, πανέμορφοι και απαιτητικοί επαρχιακοί δρόμοι.

Advertisement
Advertisement

Το ντεμπούτο της έκδοσης παραγωγής του ηλεκτρικού μοντέλου σίγουρα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, καθώς οι τυχεροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις τεχνολογικές καινοτομίες που διαθέτει. Όπως το κατασκευασμένο από carbon πλαίσιο, τις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Impulso και το εκπληκτικής σχεδίασης εσωτερικό όπου κυριαρχούν τα καθίσματα τύπου «Pilota», ντυμένα με οικολογικής επεξεργασίας δέρμα και αλκαντάρα.

Επίσης, ο κατασκευαστής θα παρουσιάσει στο κοινό και το μοναδικό soundtrack το οποίο συνοδεύει το Battista, που βασίζεται στη συχνότητα των 432 Hz. Σύγχρονες μελέτες υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη συχνότητα,  που χρησιμοποιούσε ο διάσημος Giuseppe Verdi είναι αρμονικά και μαθηματικά σύμφωνη με το σύμπαν και μάλιστα έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, γιατί ενοποιεί τις ιδιότητες του φωτός, της βαρύτητας, της ύλης, του χώρου, του χρόνου και του μαγνητισμού με τη βιολογία, τον κώδικα του DNA, ακόμα και με τη συνείδησή μας.

Advertisement

Το νέο hypercar της Automobili Pininfarina διαθέτει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία αποδίδουν συνδυαστικά 1.900 PS με τη ροπή να αγγίζει τα 2.300 Nm. Αυτό δίνει συγκλονιστικές επιταχύνσεις, όπως για παράδειγμα τα 12,0 δευτερόλεπτα που χρειάζεται για το 0-300 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 350 χλμ. Τέλος, οι μπαταρίες με ενεργειακή χωρητικότητα 120 kWh μπορούν να προσφέρουν θεωρητική αυτονομία έως και 500 χλμ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Hercules Alpha ηλεκτρικό pickup του Pininfarina με έως 1.000 ίππους
Pininfarina Teorema: Με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας
Wallbox από την Pininfarina για το Battista

Advertisement