Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Elon Musk άλλαξε το λογότυπο του Twitter

Ελλάδα 16:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Elon Musk άλλαξε το λογότυπο του Twitter

ΝΕΑ

Ο Elon Musk άλλαξε το λογότυπο του Twitter

ΝΕΑ

Ο Musk αντικατέστησε το γνώριμο μπλε πουλί του Twitter, ενώ στην πορεία θα αποδειχθεί αν αυτό είναι κάτι μόνιμο ή παροδικό.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ώρες αφότου ο Elon Musk, ιδιοκτήτης του Twitter, επέλεξε να τοποθετήσει ως logo την φιγούρα του σκύλου που συνδέεται με το κρυπτονόμισμα dogecoin, η αξία του τελευταίου κυριολεκτικά εκτοξεύθηκε. Πιο συγκεκριμένα ανέβηκε από τα 0,08 δολάρια στα 0,10 σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 20%.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, που μετρά 133 εκατομμύρια ακολούθους, χρησιμοποιεί εδώ και καιρό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την προβολή του ιδίου, ενώ έχει προωθήσει και το dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα υψηλής διακύμανσης που δημιουργήθηκε αρχικά για πλάκα το 2013.

Το dogecoin ήταν τότε μία ειρωνική απάντηση στα κρυπτονομίσματα, που μετά την εμφάνιση του bitcoin αυξάνονταν συνεχώς και στα μοντάζ φωτογραφιών των σκύλων της ράτσας Shiba Inu, που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στο διαδίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Ενισχυμένο από μία φρενίτιδα αγορών τέτοιου είδους τίτλων στις αρχές του 2021 σε συνδυασμό με θετικά μηνύματα του Elon Musk στο Twitter, το dogecoin εκτοξεύθηκε το Μάιο 2021 πάνω από τα 0,70 δολάρια, για να υποχωρήσει μετά από μια σατιρική εκπομπή στην οποία ο Musk το χαρακτήρισε «απάτη».

Μάλιστα τον Ιούνιο του 2022 επενδυτής που έχασε χρήματα στο dogecoin κατέθεσε αγωγή ζητώντας αποζημίωση 258 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Musk και τις εταιρείες του Tesla και SpaceX.

Φυσικά ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla αρνήθηκε τις κατηγορίες,ενώ ανέβασε στο Twitter περυσινή συνομιλία με χρήστη κατά την οποία έδινε την υπόσχεση να αγοράσει την πλατφόρμα και να κάνει logo του τον Shiba Inu.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Elon Musk: «Θα παραιτηθώ από το Twitter αν βρω έναν βλάκα»
Μπαταχτσής ο Musk, δεν πληρώνει ούτε τα ενοίκια
Μέτοχοι Tesla: Γιατί θέλουν να διώξουν τον Musk;

 

Advertisement