Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έξαλλος ο Μάσκ με τις χρεώσεις της Tesla

Ελλάδα 14:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξαλλος ο Μάσκ με τις χρεώσεις της Tesla

ΝΕΑ

Έξαλλος ο Μάσκ με τις χρεώσεις της Tesla

ΝΕΑ

Aν και η αγορά ενός Tesla γίνεται online, η εταιρία έχει πολλές κρυφές χρεώσεις και «ψιλά γράμματα» που ανεβάζουν την τελική τιμή. Κάτι που κάνει έξαλλο ακόμα και τον ίδιο τον Μασκ.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla έφερε πολλές καινοτομίες όχι μόνο στην παραγωγή αλλά και στην πώληση των αυτοκινήτων. Η εταιρία του Ιλον Μάσκ άλλαξε για πάντα την ροή της ιστορίας μέσω της ηλεκτροκίνησης, ενώ παράλληλα και η διάθεση των αυτοκινήτων διαδικτυακά έχει δημιουργήσει ένα εντελώς νέο τοπίο που ακολουθούν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πώληση γίνεται χωρίς τις παλιές κλασικές “παγίδες”. Και τα λεγόμενα “ψιλά γράμματα” τα οποία προσθέτουν στο τελικό κόστος του αυτοκινήτου αρκετά ποσά.

Σε μία ανάρτηση που ανέβασε ένας αγοραστής ενός Tesla Model Y, παρουσιάζονται όλες αυτές οι έξτρα χρεώσεις.

Advertisement
Advertisement

Όπως βλέπουμε η αρχική τιμή του στην Αμερική είναι 39.990 δολάρια. Το μεταλλικό χρώμα χρεώνεται 1.000 δολάρια, η τετρακίνηση (δηλαδή ο έξτρα ηλεκτροκινητήρας) 7.250 δολάρια, και οι χρεώσεις για την παράδοση φθάνουν τα 1.390 δολάρια.

Το σύνολο του αυτοκινήτου πλέον έχει φτάσει στα 49.880 δολάρια. Όμως δεν σταματούν εκεί οι έξτρα χρεώσεις.

Για παράδειγμα υπάρχει το τέλος ταξινόμησης στα 311 δολάρια, ο οικολογικός φόρος για τα λάστιχα στα 6 δολάρια και μία ακόμα πολύ ιδιαίτερη χρέωση 11.85 δολαρίων για την επεξεργασία της online παραγγελίας. “Είναι δυνατόν σήμερα να χρεώνεται η on line ψηφιακή επεξεργασία”.

Advertisement

Αυτή η τελευταία χρέωση είναι που μάλλον προκαλεί έντονο προβληματισμό στον συγκεκριμένο αγοραστή, ο οποίος “ταγκάρει” τον Ιλον Μάσκ στο twitter, ρωτώντας τον πως είναι δυνατόν να χρεώνεται κανείς για παραγγελία online το 2023. 

Advertisement

Η χρέωση αυτή βέβαια μοιάζει παράλογη και δίχως αντικείμενο, τουλάχιστον για τα μάτια ενός καταναλωτή από τις ΗΠΑ. O Μασκ πάντως μπήκε στον κόπο να απαντήσει στον αγοραστή, και να παραδεχθεί ότι αυτή η χρέωση είναι “ανόητη, και πρέπει να διορθωθεί”.

Πάντως για εμάς στην Ελλάδα όπου ακόμα και η παραμικρή συναλλαγή με τις τράπεζές μας έχει ένα “καπέλο” πολλών ευρώ, μοιάζει κάτι απόλυτα φυσιολογικό χωρίς να χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις. Στις φυσιολογικές χώρες πάντως, ο Ιλον Μάσκ τουλάχιστον αναγνωρίζει το λάθος και απολογείται.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά χρειάζονται εβδομάδες για να σβήσουν! (+video)
Video: Επιμένουν να προσπαθούν να βάλουν βενζίνη σε Tesla
Ιδρυτής Apple: «Τα Tesla προσπαθούν να σας σκοτώσουν»