Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Big Brother της Tesla σας παρακολουθεί και πάλι!

Ελλάδα 23:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Big Brother της Tesla σας παρακολουθεί και πάλι!

ΝΕΑ

Ο Big Brother της Tesla σας παρακολουθεί και πάλι!

ΝΕΑ

Οι κάμερες των Tesla έχουν κατηγορηθεί ότι παρακολουθούν κρυφά την ζωή των επιβατών τους. Κάτι που επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά.

Advertisement
Advertisement

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για την δυνατότητα των Tesla να παρακολουθούν μέσω των κάμερών τους την καθημερινότητα των οδηγών και των επιβατών.

Μάλιστα πριν λίγο καιρό ξέσπασε σκάνδαλο στις ΗΠΑ, καθώς αποκαλύφθηκε ότι το υλικό από αυτές τις κάμερες κυκλοφορούσε μεταξύ των υπαλλήλων της εταιρίας και είχε διαρρεύσει και στο Διαδίκτυο.

Αυτή τη φορά έρχεται στο προσκήνιο μία νέα δυνατότητα. Ένας χάκερ ο οποίος ασχολείται με τα αυτοκίνητα της Tesla ανακάλυψε ότι η εταιρία παρακολουθεί το χασμουρητό και το ρυθμό ανοιγοκλείσματος των ματιών των οδηγών, έτσι ώστε να υπολογίσει πόσο νυσταγμένος ή κουρασμένος είναι ένας οδηγός.

Advertisement
Advertisement

Η κάμερα που παρακολουθεί αυτή την δραστηριότητα βρίσκεται πάνω από τον κεντρικό εσωτερικό καθρέπτη. Και όπως φαίνεται παρακολουθεί διαρκώς τον οδηγό και όχι μόνο όταν οδηγεί έχοντας ενεργοποιήσει το σύστημα Autopilot.

H νέα αποκάλυψη πάντως αφήνει διχασμένους τους οδηγούς, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι είναι για καλό σκοπό. Ενώ άλλοι θεωρούν ότι για άλλη μια φορά η Tesla κάνει τα δικά της χωρίς να ενημερώνει τον οδηγό.

Το ερώτημα είναι βέβαια τι θέλει να κάνει η Tesla με αυτά τα δεδομένα. Το πιθανότερο είναι ότι θα μελετήσει τις πληροφορίες πριν κάνει αλλαγές στην λειτουργία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης, ιδίως εν όψει της ανάπτυξης συστημάτων επιπέδου 4 και 5.

Advertisement

Η παρακολούθηση του χασμουρητού και του ανοιγοκλεισίματος των ματιών ίσως να δείχνει ότι η εταιρία εστιάζει περισσότερο στην εξέλιξη του υπάρχοντος συστήματος παρά στο να προχωρήσει στα επόμενα και πιο σύνθετα στάδια αυτόνομης οδήγησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτά τα δεδομένα μόνο χρήσιμα μπορούν να αποδειχτούν όχι μόνο για την εταιρία αλλά και για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Advertisement

Έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι 1 στους 25 ενήλικες οδηγούς έχει αναφέρει ότι αποκοιμήθηκε κατά την οδήγηση τις προηγούμενες 30 ημέρες ενώ πολλοί περισσότεροι έχουν παραδεχτεί ότι οδηγούσαν έχοντας κοιμηθεί ελάχιστα και σε υψηλά επίπεδα κόπωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Tesla Model 3 και ο… τάρανδος (+video)
To Tesla Model Y απειλεί την Toyota
Η Tesla επισπεύδει το «Project Highland» του Model 3;