Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι νωρίς για τα υδρογονοκίνητα σύμφωνα με τη Renault

Ελλάδα 1:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι νωρίς για τα υδρογονοκίνητα σύμφωνα με τη Renault

ΝΕΑ

Είναι νωρίς για τα υδρογονοκίνητα σύμφωνα με τη Renault

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρεία δεν κρύβει την πίστη της στις νέες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Έχει επενδύσει αρκετά στην ηλεκτροκίνηση, ενώ σε καμία περίπτωση δε σνομπάρει και το υδρογόνο ως εναλλακτικό καύσιμο.

Για αυτό το λόγο παρουσίασε πριν από λίγους μήνες το Alpine A4810, ένα hypercar που κινείται με υδρογόνο, ενώ σε συνεργασία με την Plug power εξελίσσουν το πρώτο επαγγελματικό όχημα που θα χρησιμοποιεί το υδρογόνο ως καύσιμο. Παρόλα αυτά όμως, ο CEO της Renault δήλωσε πρόσφατα, πως είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε σχετικά με την είσοδο της υδρογονοκίνησης στη ζωή μας. Το κόστος για το δίκτυο θα είναι πολύ υψηλό, ενώ και η χωρητικότητα των δεξαμενών δεν είναι κάτι που έχει λυθεί.

Advertisement
Advertisement

Παρόλα αυτά η ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί ιδανική λύση για όλους, ούτε και οριστική απαλλαγή του πλανήτη από κάθε τι που τον επιβαρύνει. Το λίθιο αρχίζει να βρίσκεται σε έλλειψη, και οι πρώτες ύλες κοστίζουν αρκετά, ενώ και η ανακύκλωση των μπαταριών δεν είναι απλή υπόθεση. Το υδρογόνο λοιπόν, σύμφωνα με τον Luca De Meo, μπορεί να αποτελέσει μία ουσιαστική λύση. Αυτό θα συμβεί όμως αργότερα, ενδεχομένως μόλις περάσει η μόδα της ηλεκτροκίνησης, όχι όμως τη δεδομένη στιγμή.

Η Renault θα ήθελε να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση όσο περνούν τα χρόνια και θα λανσάρει ένα επαγγελματικό που κινείται με υδρογόνο, ενώ και το Alpine A4810 θα αποκτήσει αγωνιστικό χαρακτήρα. Όλα αυτά μαζί με τη βοήθεια της Plug power, που μόνο τυχαία δεν ήταν η είσοδο της στην Alpine Formula ως χορηγός. Μπορεί λοιπόν να μην έχει παρόν το υδρογόνο ως καύσιμο, πιθανότατα όμως θα έχει μέλλον, και μέλλει να δούμε πότε θα συμβεί αυτό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο υδρογόνο στρέφεται η ΕΕ!
Το πρωτότυπο υδρογονοκίνητο Renault έτοιμο να αποκαλυφθεί
Matador MH2: Το πρωτότυπο των 600 ίππων που καίει υδρογόνο