Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lotus 62 πηγή έμπνευσης για το αυτοκίνητο του Jenson Button

Ελλάδα 12:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Lotus 62 πηγή έμπνευσης για το αυτοκίνητο του Jenson Button

ΝΕΑ

H Lotus 62 πηγή έμπνευσης για το αυτοκίνητο του Jenson Button

ΝΕΑ

Πληθαίνουν οι πληροφορίες σχετικά με το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρίας Radford, που έχει χρηματοδοτήσει o πρωταθλητής της F1 Jenson Button, και η οποία έχει ανακοινώσει την κατασκευή ενός sports car που όπως όλα δείχνουν θα αντλεί έμπνευση από την θρυλική Lotus 62.

Advertisement
Advertisement

Η είδηση πως ο πρώην πρωταθλητής της F1 , Jenson Button, είχε εμπλακεί ενεργά στην αναγέννηση της φίρμας Radford, μια βρετανικής καροτσερίας που είναι γνωστή για την ποιότητα των χειροποίητων κατασκευών της, ήταν κάτι που σίγουρα περιμέναμε να έχει σαν αποτέλεσμα κάτι άκρως ενδιαφέρον.

Το πρώτο teaser σχετικά με το αυτοκίνητο που σχεδιάζει να δημιουργήσει η Radford ήταν ένα αρκετά μυστηριώδες σχέδιο με την καμπυλόγραμμη σιλουέτα ενός sports car. Σήμερα η εταιρία δίνει λίγα επιπλέον στοιχεία και μια πρώτη ιδέα του αυτοκινήτου που προς το παρόν ονομάζεται Project 62. Το αριθμητικό πρόθεμα του ονόματος έχει διπλή σημασία καθώς αφενός το αυτοκίνητο θα παραχθεί μόλις σε 62 αντίτυπα και αφετέρου σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα είναι εμπνευσμένο από την θρυλική αγωνιστική Lotus 62 του 1969.
Από τις ελάχιστες μέχρι στιγμής πληροφορίες που υπάρχουν, γνωρίζουμε πως μιλάμε για ένα κεντρομήχανο διθέσιο χειροποίητο μοντέλο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Σύμφωνα με την Radford θα είναι ένα ξεκάθαρα οδηγοκεντρικό  αυτοκίνητο με έντονο χαρακτήρα και μηχανολογική αύρα, το οποίο είναι σίγουρο πως θα φέρει και την οδηγική υπογραφή του Button.

radford type 62

Advertisement
Advertisement

Ο βρετανός πρωταθλητής σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε πως πηγή έμπνευσης του αυτοκινήτου είναι η αγωνιστική Lotus 62, κάτι που από μόνο του δηλώνει τον χαρακτήρα που πρόκειται να δοθεί ενώ σημείωσε πως η εξέλιξη του αυτοκινήτου έχει ήδη ξεκινήσει και ο ίδιος είναι ανυπόμονος για τις πρώτες δοκιμές στην πίστα.

Προς το παρόν η εταιρία είναι ανοικτή σε δηλώσεις ενδιαφέροντος για το Project 62 και ήδη έχει λάβει ορισμένες προπαραγγελίες ενώ σίγουρα επιπλέον κίνητρο αποτελεί το γεγονός πως όσοι αποκτήσουν τελικά ένα από τα αυτοκίνητα της Radford θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαθήματα οδήγησης στην πίστα από τον ίδιο τον Jenson Button προκειμένου να μπορούν να εκμεταλλευτούν το μέγιστο των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Project 62 αναμένεται να αποκαλυφθούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

radford type 62

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Lotus Emira: Αυτό θα είναι το τελευταίο της supercar με κινητήρα βενζίνης
Ένας Ελληνοβρετανός υπογράφει τον ήχο της Lotus Evija (+video)
Πως φαντάζεται η Lotus το αγωνιστικό του Le Mans το 2030;