Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έχετε δει πιο χαριτωμένο SUV;

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έχετε δει πιο χαριτωμένο SUV;

ΝΕΑ

Έχετε δει πιο χαριτωμένο SUV;

ΝΕΑ

Αν και προέρχεται από μια εποχή που τα SUV δεν υπήρχαν ούτε σαν σκέψη, το Ferves Ranger έχει ικανότητες που το κατατάσσουν ανάμεσα στα πλέον ικανά του είδους, ενώ έχει και την εμφάνιση που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό.

Advertisement
Advertisement

Οι εκτός δρόμου αναζητήσεις σε ρυθμό περιήγησης, με το ανοιχτό Ferves Ranger, γίνονται πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις των μικρών ιταλικών αυτοκινήτων και όχι μόνο.

Ένα κομμάτι που δεν πρέπει να λείπει από κάποια συλλογή, ειδικά όλων όσοι ασχολούνται με τα microcars και ιδιαίτερα τα Ιταλικά, θα βγει σε δημοπρασία στα μέσα Μαΐου από την RM Sotheby’s. Μιλάμε για το Ferves Ranger, ένα μοντέλο βασισμένο στα Fiat 500 και Fiat 600, το οποίο κατασκευάστηκε μόλις σε 600 μονάδες– οπότε και η ευκαιρία για κάποιον συλλέκτη να το αποκτήσει, μπορεί να θεωρηθεί έως και μοναδική.

Advertisement
Advertisement

H Ferves είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στην ιστορία, καθώς δραστηριοποιήθηκε μόλις για πέντε χρόνια μεταξύ 1965 και 1970 και ασχολήθηκε μόνο με ένα μοντέλο, το Ranger, που ήταν βασισμένο στα δύο microcars της Fiat (500 και 600). Εδώ να σημειώσουμε πως η εταιρεία, άνηκε στον Carlo Ferrari και το όνομά της προκύπτει από τη σύντμηση των «Ferrari Veicoli Speciali». Το όνομα του ιδιοκτήτη της εταιρείας, προφανώς και δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, μια και το «είχε προλάβει» ένας άλλος Ferrari, o Enzo, μερικά χρόνια νωρίτερα.

Η σχεδίαση του Ranger ήταν επίτηδες «κρατημένη» σε όσο πιο απλά επίπεδα ήταν αυτό εφικτό, μια και προείχε η αποτελεσματικότητα και η λειτουργικότητα, έναντι του εντυπωσιασμού. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, ενώ το αμάξωμα από αλουμίνιο και η «ένωση» των δύο, γίνεται με πριτσίνια. Πάρα πολλά ανταλλακτικά προέρχονται από τα Fiat 500 και 600, κάτι που σημαίνει πως ακόμα και σήμερα, η εύρεση ανταλλακτικών για τη διατήρησή του και αναλωσίμων για τη συντήρηση, είναι εύκολη και σχετικά οικονομική διαδικασία.

Advertisement

Το μοντέλο είχε κυκλοφορήσει σε δύο διαμορφώσεις αναφορικά με τη μετάδοση της ισχύος και ήταν τετρακίνητο και προσθιοκίνητο. Εδώ έχουμε μια προσθιοκίνητη εκδοχή του μοντέλου. Η ισχύς παρέχεται και στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις από έναν δίχρονο κινητήρα 499 κ.εκ. τοποθετημένο πίσω και ικανό να επιταχύνει το Ranger σε μέγιστη ταχύτητα περίπου 72 χλμ./ώρα. Όμως η τελική του ταχύτητα δεν είναι το δυνατό του σημείο, μια και λόγω της πολύ χαμηλής σχέσης μετάδοσης, μπορεί να οδηγηθεί με ταχύτητες… περιπάτου σε κάθε έδαφος, παρέχοντας απίστευτες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου ακόμα και σε σημεία που δεν υπάρχει ίχνος μονοπατιού.

Advertisement

Η RM Sotheby’s θα δημοπρατήσει αυτό το πολύ καθαρό Ferves Ranger κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο νησί Amelia, μετά τις 15 Μαΐου. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη περίπτωση πραγματικά ιδιαίτερη, εκτός των προαναφερθέντων στοιχείων που έχουν να κάνουν με την εμφάνινιση και τις τεχνικές προδιαγραφές του, είναι και το γεγονός πως από τα 600 που είχαν κατασκευαστεί, εξακουθούν και υπάρχουν –άγνωστο σε ποια κατάσταση- μόνο 50 Ranger στον κόσμο.

Advertisement

Το συγκεκριμένο με βάση την περιγραφή που ακολουθεί την αναγγελία της πώλησης, είναι φρεσκοβαμμένο σε εντυπωσιακό κίτρινο χρώμα με μαύρη υφασμάτινη οροφή. Γενικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε, ενώ σημειώνεται πως είναι καθ’ όλα νόμιμο για χρήση σε δημόσιο δρόμο και μπορεί να οδηγηθεί πρακτικά παντού. Θεωρητικά είναι τετραθέσιο –μια και ο πίσω πάγκος θα μπορούσε να «φιλοξενήσει» δύο ακόμα επιβάτες- και με το κορυφαίο του χαρακτηριστικό που δεν είναι άλλο από την αφαίρεση της οροφής αλλά και την αναδίπλωση του παρμπρίζ, που σε συνδυασμό κάνουν το Ferves Ranger να μοιάζει ανάμεσα σε σκάφος θαλάσσης και υπερυψωμένο συγκρουόμενο από λούνα παρκ.

Διαβάστε ακόμα:
To Volvo με τα 1,2 εκατομύρια χιλιόμετρα

Το VW T1 από την Playmobil!
Κι όμως το έκανε! Τράκαρε με μαχητικό αεροσκάφος MiG 29