Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O πρώην αρχισχεδιαστής της Cupra πήγε, μέσω Dacia, στην Alfa Romeo!

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O πρώην αρχισχεδιαστής της Cupra πήγε, μέσω Dacia, στην Alfa Romeo!

ΝΕΑ

O πρώην αρχισχεδιαστής της Cupra πήγε, μέσω Dacia, στην Alfa Romeo!

ΝΕΑ

Ο Alejandro Mesonero-Romanos, ο άνθρωπος που αναγέννησε τις Seat και Curpa και πέρασε για ένα… φεγγάρι και από τις Dacia και Lada, πήρε μεταγραφή στην Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Ανακατατάξεις στα ανώτερα στρώματα της Alfa Romeo, με τον Alejandro Mesonero-Romanos να αναλαμβάνει τη θέση του Επικεφαλής Σχεδίασης. Η ανάληψη των καθηκόντων θα γίνει την 1η Ιουλίου του 2021, με τον Alejandro Mesonero – Romanos να αναφέρεται στον επικεφαλή του τμήματος design της Stellantis, Jean-Pierre Ploué.

Ο Alejandro Mesonero- Romanos, απόφοιτος του φημισμένου Royal College of Arts του Λονδίνου, είναι γνωστός για το δυναμικό του στιλ σχεδίασης, το οποίο αναγέννησε τις Seat/Cupra. Η προσέγγιση του στα νέα Cupra Tavascan και Formentor,την 4η γενιά του Seat Leon, και την 5η γενιά των Ibiza και Arona δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο της σχεδιαστικής του προσέγγισης. Πλέον θα εστιάσει στη νέα εποχή της Alfa Romeo, όπου ο εξηλεκτρισμός και οι νέες διαδικασίες παραγωγής θα συνδυαστούν με την πλούσια κληρονομιά της μάρκας που φέτος συμπληρώνει 111 χρόνια ζωής.

Ενδιαφέρον είναι πως πριν από ακριβώς ένα χρόνο είχει πάει, ακολουθώντας το Luca de Meo στον όμιλο της Renault, όπου ανέλαβε τις Dacia και Lada. Στη συγκεκριμένη θέση έμεινε μόλις 6 μήνες, προφανώς γιατί δέχθηκε την πρόταση της Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του, o. Jean-Pierre Ploué δήλωσε :«Η έλευση του Alejandro αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία για την  Alfa Romeo. Ο Alejandro MesoneroRomanos είναι ένας φανατικός φίλος του αυτοκινήτου και έκανε εξαιρετικό έργο στην Cupra. Η σχεδιαστική ομάδα και εγώ ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του.»

Τη «μεταγραφή» χαιρέτισε και ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato αναφέροντας: «Είμαι χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να μοιραστώ τις νέες προκλήσεις για την Alfa Romeo με έναν καινοτόμο σχεδιαστή, όπως είναι ο Alejandro MesoneroRomanos. Η στενή συνεργασία μας αναμένω ότι θα φέρει επιτυχία στη μάρκα μας.»

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aston Martin DBS Superleggera Volante VS Bentley Continental GT Convertible
Έτσι θα είναι η μελλοντική Alfa Romeo 6C Vision Gran Turismo
Touring Arese RH95: χειροποίητο supercar με καρδία από Ferrari

 

Advertisement