Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η μελλοντική Alfa Romeo 6C Vision Gran Turismo

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι η μελλοντική Alfa Romeo 6C Vision Gran Turismo

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η μελλοντική Alfa Romeo 6C Vision Gran Turismo

ΝΕΑ

Για πάνω από δύο δεκαετίες, ανάμεσα στα 30’s και 50’s, περίοδο που μεσουρανούσε η Alfa Romeo, τα 6κύλινδρα μοντέλα της έφεραν τον κωδικό «6C». Θα μπορούσε στο μέλλον ο συγκεκριμένος κωδικός να επιστρέψει στη γκάμα της ιταλικής φίρμας; Ήδη κάποιοι σχεδιαστές έχουν αποτυπώσει το πώς θα είναι η επόμενη 6C.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Μία πρώτη προσέγγιση της επιστροφής του θρυλικού λογότυπου αποτέλεσε το επαναλανσάρισμα της 8C Competizione, αλλά και Spider, την περίοδο 2007-2010. Μάλιστα στα πλάνα της επόμενης πενταετίας, που ανακοινώθηκαν πριν από μερικούς μήνες, η Alfa Romeo θα λανσάρει τη νέα 8C μέσα στο 2022, ως ένα κεντρομήχανο, υβριδικής τεχνολογίας supercar. Επίσης, το 2014, η φίρμα από τo Αρέζε δημοσιοποίησε κάποια σκίτσα ενός πρωτοτύπου με τον κωδικό «6C Biposto Vision Gran Turismo», που ποτέ δεν πήρε το δρόμο της παραγωγής, ενώ παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας ότι θα υπάρχει στη λίστα των μοντέλων του βιντεοπαιχνιδιού Gran Turismo 6, δεν μπήκε ποτέ.

58bbb072-alfa-romeo-6c-biposto-vision-gran-turismo-chariatis-530

Φέτος, ο Ιταλός σχεδιαστής Gaspare Conticelli αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του έμπνευση για το πώς θα πρέπει να είναι η 6C Vision Gran Turismo. Έτσι έχει σχεδιάσει ένα διθέσιο όχημα, με επιθετικές γραμμές, διάφανο κάλυμμα κινητήρα, ξεχωριστό παρμπρίζ για οδηγό και συνοδηγό και βέβαια πληθώρα αεροδυναμικών βοηθημάτων. Πάντως ακόμα και σήμερα, το μέλλον του συγκεκριμένου πρότζεκτ παραμένει άγνωστο.

Advertisement

44c82d32-alfa-romeo-6c-vision-gt-concept-1-chariatis-640