Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο απίστευτος λόγος που κλέβουν τα γρήγορα Dodge στις ΗΠΑ

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο απίστευτος λόγος που κλέβουν τα γρήγορα Dodge στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Ο απίστευτος λόγος που κλέβουν τα γρήγορα Dodge στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Η Dodge έχει αποκτήσει τη φήμη της και λόγω των pony cars και των muscle cars τα οποία κατασκεύαζε στην ιστορία της. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα οχήματά της δεν τα προτιμούν μόνο όσοι θέλουν ένα όχημα σπορ επιδόσεων…

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα τής Dodge, ιδίως τα Charger και Challenger, έχουν χαρακτηριστεί από τα καλύτερα σπορ μοντέλα στις ΗΠΑ, αναφορικά με την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία. Οι ισχυροί κινητήρες που διαθέτουν στις μεσαίες και κορυφαίες εκδόσεις τους τα κάνουν δημοφιλή, καθώς είναι σχετικά προσιτά.

Η απόδοσή τους είναι τέτοια που τους επιτρέπει να είναι πολύ γρήγορα στην επιτάχυνση από στάση και τα προτιμούν και για τους αγώνες dragster οι οποίοι είναι διαδεδομένοι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού.

Αυτό το πλεονέκτημά τους, το οποίο τα κάνει αγαπητά στους εκεί φίλους των αυτοκινήτων, τα κάνει επιθυμητά και από κακοποιούς. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην πολιτεία του Τενεσί, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των παρανόμων οι οποίοι κλέβουν τα ισχυρά μοντέλα της Dodge.

Advertisement
Advertisement

Όπως δήλωσε, αυτό συμβαίνει επειδή η δύναμη του κινητήρα τούς επιτρέπει να ξεφεύγουν από τα περιπολικά σε περίπτωση καταδίωξής τους, παρότι τα οχήματα της Αστυνομίας έχουν ειδικές προδιαγραφές και σε ό,τι αφορά στην ιπποδύναμή τους, η οποία είναι αυξημένη, ακριβώς για να καταφέρνουν να φτάνουν κοντά στο καταδιωκόμενο αυτοκίνητο.

Όπως έγινε γνωστό, πέρυσι εκλάπησαν στο Νάσβιλ, την πρωτεύουσα της αμερικανικής πολιτείας, 149 οχήματα της Dodge με ισχυρό κινητήρα ακριβώς για να μπορέσουν να ξεφύγουν οι δράστες από τους αστυνομικούς, ενώ από την Πρωτοχρονιά ως τώρα έχουν κλαπεί ήδη 51 μοντέλα της επιδόσεων της εταιρείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O «δαίμονας» της ασφάλτου με τα 1.040 άλογα! (+video)
Άρπαξαν αυτοκίνητα μισού εκατομμυρίου σε λιγότερο από 1 λεπτό! (+video)
Που το πάει η Dodge;