Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Τυφώνας» κάτω από το καπό του επόμενου Dodge Charger

Ελλάδα 16:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τυφώνας» κάτω από το καπό του επόμενου Dodge Charger

ΝΕΑ

«Τυφώνας» κάτω από το καπό του επόμενου Dodge Charger

ΝΕΑ

Η Dodge δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το επόμενο Charger εκτός από αμιγώς ηλεκτρικό να έχει και έκδοση με τον Hurricane 6κύλινδρο κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Το 2024 σύμφωνα με τα λεγόμενα της Dodge θα είναι η τελευταία φορά που θα δούμε το θρυλικό της Charger (αλλά και το Challenger) να χρησιμοποιούν τον διάσημο κινητήρα V8 Hemi. Ήδη το αυτοκίνητο τελευταίας γενιάς έχει σχεδιαστεί και αναμένεται το 2023 να παρουσιαστεί επίσημα, ενώ το 2024 θα είναι διαθέσιμο προς πώληση.

Από το 2024 και έπειτα η Dodge έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση με το επόμενο Charger να είναι ηλεκτρικό. Σε αυτό θα βοηθήσει αρκετά και η συνεργασία με την Stellantis στις πλατφόρμες της οποίας θα κατασκευαστεί το ηλεκτρικό Charger από το 2024 και μετά.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η αμερικανική μάρκα να έχει αποφασίσει να κάνει την στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, ωστόσο από ότι φαίνεται υπάρχει φως στο τούνελ του… θερμικού κινητήρα. Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Dodge, Tim Kuniskis, η εταιρεία δεν αποκλείει μια έκδοση Charger με θερμικό κινητήρα. Μάλιστα ο συγκεκριμένος κινητήρας θα είναι ο 6κύλινδρος σε σειρά Hurricane της Stellantis ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί στα επόμενης γενιάς μοντέλα της Jeep.

Το 6κύλινδρο σε σειρά σύνολο έχει απόδοση 400 ίππους και 610 Nm ροπής στην στάνταρ έκδοση με τα δύο τούρμπο, ενώ υπάρχει και έκδοση με 500 ίππους και 644 Nm ροπής αν ανέβει η πίεση στα 26 psi από 22 psi στην στάνταρ έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι είναι ελαφρύτερος, οικονομικότερος και πιο μικρός σε διαστάσεις σε σχέση με τον V8 Hemi, ενώ έχει και παρόμοια απόδοση. Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει κατασκευαστεί με στόχο να συνεργάζεται και με ηλεκτροκινητήρα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί μαζί με το ηλεκτρικό Charger να δούμε και ένα υβριδικό στο μέλλον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Dodge Challenger Black Ghost: Η προτελευταία των ειδικών εκδόσεων
«Τελευταία αναγγελία» για τα Dodge Challenger R/T και Charger
Dodge Challenger τώρα και… ανοιχτό

Advertisement