Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ντεμπούτο για το υβριδικό Mazda MX-30

Ελλάδα 15:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντεμπούτο για το υβριδικό Mazda MX-30

Mobility

Ντεμπούτο για το υβριδικό Mazda MX-30

Mobility

Με τον κινητήρα e-Skyactiv G και ήπια υβριδική τεχνολογία, το ΜΧ-30 λανσαρίστηκε από τη Mazda ως εναλλακτική έκδοση του μοντέλου που στην Ευρώπη διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Το Mazda MX-30 που για την Ευρώπη είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης ήπιας υβριδικής τεχνολογίας.

Η Mazda είχε ανακοινώσει ότι αυτό θα συνέβαινε τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας τον mild hybrid κινητήρα e-Skyactiv G, στον οποίο συνδυάζεται ο ατμοσφαιρικός Skyactiv-G 2.0-λίτρων με τον με έναν ηλεκτροκινητήρα 5.1 kW (7,0 PS) και μπαταρία 24 volt. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Autonews Europe, το ΜΧ-30 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Mazda που θα χρησιμοποιήσει τη νέα έκδοση ενός Wankel κινητήρα για τη φόρτιση των μπαταριών, ως range extender.

Advertisement
Advertisement

Η ήπια υβριδική έκδοση που κάνει ντεμπούτο τώρα στην Ιαπωνία, διατίθεται με ένα έυρος τιμών ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού, που κυμαίνεται τιμολογιακά από τα 19.450 έως τα 27.260 ευρώ. Το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε δικίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις και η Mazda έχει προσδοκίες ετήσιων πωλήσεων της τάξης των 12.000 αυτοκινήτων στην αγορά της Ιαπωνίας. Το σύστημα υποβοήθησης κινητήρα του ήπια υβριδικού μοντέλου, είναι σε θέση να δώσει στον κινητήρα μια μικρή επιπλέον βοήθεια σε ότι έχει να κάνει με την επιτάχυνση αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ηλεκτρική εκδοχή του ΜΧ-30 που φέρει ηλκετροκινητήρα απόδοσης 141 ίππων.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Επαναφέρει τον Wankel η Mazda

Νέο πρωτότυπο από τη Mazda

Advertisement

Το ηλεκτρικό SUV της Mazda στην Ελλάδα (+τιμές)