Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο πρωτότυπο Mazda

Ελλάδα 23:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο πρωτότυπο Mazda

ΝΕΑ

Νέο πρωτότυπο Mazda

ΝΕΑ

Ένα πρωτότυπο που θα θέλαμε να δούμε στο δρόμο, είναι το Ichi Concept One που θα μπορούσε να είναι από τη Mazda, με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάστηκε μέσα σε έξι μήνες.

Advertisement
Advertisement

Ο Χαντσάνγκ Λιου, ένας σχεδιαστής αυτοκινήτων που εργάζεται από τη Γαλλία, χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρώσει αυτό το σχέδιο.

Πέρα από τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων που συνοδεύουν τα ψηφιακά του σκίτσα, αυτό είναι ένα Mazda που θα θέλαμε να δούμε στους δρόμους.

Ονομάστηκε το Mazda Ichi Concept One και φέρνει μαζί του κάτι περισσότερο από ένα ενδιαφέρον σχέδιο. Είναι κατασκευασμένο με γνώμονα τη λειτουργικότητα. Είναι αναμενόμενο από τον Liu, καθώς μια άλλη ιδέα στην οποία εργάστηκε, το Jaguar Consul, είναι εξίσου κομψή και λειτουργική. Επειδή η ρύπανση γίνεται ένας πολύ πραγματικός παράγοντας στην καθημερινή μας ζωή. Ορισμένες πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη αρχίσει να «εγκαταλείπουν» τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και έχοντας αυτό κατά νου, το Ichi είναι σχεδιασμένο για να κινείται με έναν υβριδικό κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Για την κίνησή του μέσα στα όρια της πόλης, το πρωτότυπο μοντέλο έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιεί τον ηλεκτρικό του κινητήρα και να «μηδενίζει» το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Αυτό που κάνει τη διαφορά στην προκειμένη περίπτωση, είναι η τοποθέτηση του οδηγού και του συνοδηγού σε σχέση με το περιβάλλον. Ο οδηγός είναι τοποθετημένος στο ιδανικότερο σημείο για να έχει την καλύτερη περιμετρική ορατότητα. Στην ουσία τη διαφορά κάνει ο χώρος μπροστά από τη θέση οδήγησης που μοιάζει σαν να «αιωρείται» μπροστά από το υπόλοιπο αυτοκίνητο.

Advertisement

Για την κίνηση του αυτοκινήτου εκτός πόλης, η διαμόρφωση της καμπίνας γίνεται πιο «τουριστική» έχοντας τους δύο επιβάτες σε πιο ξεκούραστη θέση. Ο σχεδιαστής κάνει λόγο για την αρχική ιδέα που «κρύβεται» πίσω από το roadster MX-5, με τη διαφορά πως η προσαρμογή στη νέα εποχή είναι απόλυτη. Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθάει στην οδήγηση, καθώς μέσω αισθητήρων κάνει αναγνώριση των εμποδίων στην πορεία του οχήματος και προσαρμόζει ανάλογα την κατεύθυνση του αυτοκινήτου.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

To ηλεκτρικό SUV της Mazda στην Ελλάδα (+τιμές)

Το απόλυτο sleeper Miata (VIDEO)

Advertisement

Πως λειτουργεί ο περιστροφικός κινητήρας