Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο εντυπωσιακά supercar από την Czinger

Ελλάδα 2:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δύο εντυπωσιακά supercar από την Czinger

ΝΕΑ

Δύο εντυπωσιακά supercar από την Czinger

ΝΕΑ

Ο κατασκευαστής υπεραυτοκίνητων Czinger Vehicles με έδρα την Καλιφόρνια, παρουσίασε πριν από μερικές μέρες στο Monterey όχι ένα αλλά δύο αυτοκίνητα που έχει ετοιμάσει.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το τετραθέσιο Hyper GT και το hypercar 21 C V Max, για τα οποία όμως η Czinger δεν έδωσε και πολλές πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Η Czinger λέει ότι το Hyper GT αντιπροσωπεύει τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της εταιρείας, με το οποίο η εταιρεία θέλει να διατηρήσει την κλασική εμφάνιση ενός κουπέ αυτοκινήτου με δυνατότητα μεταφοράς τεσσάρων ατόμων. Αισθητικά, η μεγάλη διαφορά γίνεται από τις ευρύτατες πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, προκειμένου η επιβίβαση και η αποβίβαση των επιβατών να γίνεται απρόσκοπτα.

Advertisement
Advertisement

Οι μόνες διαθέσιμες πληροφορίες που αφορούν στο τετραθέσιο μοντέλο, είναι πως θα έχει υβριδικό κινητήριο σύνολο. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα, καθώς η Czinger θα οριστικοποιήσει τις παραμέτρους του οχήματος για να «κλειδώσει» και εμπορικά ο προορισμός του αυτοκινήτου. Αντίστοιχα, το 21C V Max είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 21C της εταιρείας και προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη αεροδυναμική συμπεριφορά.

Η Czinger ισχυρίζεται ότι το μοντέλο θα κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας των hypercars, τόσο σε ότι αφοράς την επιτάχυνση του από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, όσο και στην τελική ταχύτητα που αναμένεται να ξεπερνά τα 402 χλμ./ώρα. Προς το παρόν ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κανένα συγκεκριμένο στοιχείο σχετικό με τις επιδόσεις του 21 C V Max, ούτε καν σε επίπεδο προσδοκίας.

Advertisement

Όπως και ο 21C που παρουσιάστηκε το 2020, το V Μax χρησιμοποιεί έναν V8 twin-turbo 2,88 λίτρων και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Η συνολική απόδοση του 21 C, είναι 1.250 ίπποι που του επιτρέπουν να κάνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα, ενώ καλύπτει τα 400 μέτρα σε 8,1 δλ. Στο εσωτερικό, το 21 C διαθέτει καθίσματα για δύο επιβάτες και μιλάμε για ένα από τα πλέον σπάνια μοντέλα του είδους, μια και η Czinger σκοπεύει να κατασκευάσει μόλις 80 αυτοκίνητα.

Advertisement

Το νέο V Max, θα είναι μια εναλλακτική που θα έχουν στη διάθεσή τους όσοι προσεγγίσουν την Czinger για να παραγγείλουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους, το οποίο σε πρώτη φάση αναμένεται να φτάσει στους πρώτους ιδιοκτήτες στα τέλη του 2023. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το 2030, η Czinger θέλει να προσφέρει έξι ή επτά μοντέλα στις αγορές, με κάθε ένα από αυτά να είναι σε διαφορετική κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Czinger 21C hypercar: Ντεμπούτο στο Goodwood (+video)
Ένας Πρίγκιπας προκαλεί πανικό με τη Bugatti Divo (+video)
Επίσημο: Αυτή είναι η Bugatti W16 Mistral των 5 εκατομμυρίων!

Advertisement