Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Czinger 21C hypercar: Ντεμπούτο στο Goodwood (+video)

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Czinger 21C hypercar: Ντεμπούτο στο Goodwood (+video)

ΝΕΑ

Czinger 21C hypercar: Ντεμπούτο στο Goodwood (+video)

ΝΕΑ

Το πρώτο μοντέλο της νέας αμερικανικής εταιρείας Czinger, το ριζοσπαστικό hypercar 21C των 1233 ίππων, θα παρουσιαστεί στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούνιο.

Advertisement
Advertisement

Στο Goodwood θα είναι ουσιαστικά η δεύτερη εμφάνιση του 21C σε πίστα, καθώς ήδη έχει «ρίξει» το ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα παραγωγής στη Laguna Seca Raceway στην Καλιφόρνια.

Το ρεκόρ στην πίστα των ΗΠΑ «έγραψε» με το υπερ-υβριδικό όχημα των 1233 ίππων, ο Joel Millar με χρόνο μόλις 1:25,44 λεπτά, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ (1:27,62), που είχε πετύχει η McLaren Senna το 2019.

Η παραγωγή του Czinger 21C είναι περιορισμένη σε μόλις 80 μονάδες. Το hypercar έχει κινητήρα V8 2,88 λίτρων που κινεί τους πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Το σύνολο, συμπληρώνεται από δύο ηλεκτροκινητήρες που κινούν τους εμπρός τροχούς, με αποτέλεσμα τη συνολική ισχύ των 1233 ίππων. Με το βάρος της έκδοσης δρόμου στα μόλις 1.250 κιλά, η Czinger ισχυρίζεται πως το hypercar της έχει μια αναλογία ισχύος προς βάρος 1:1. Για το λόγο αυτό τα νούμερα των επιδόσεων είναι εντυπωσιακά: 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 431 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η ισχύς μεταδίδεται μέσω ενός επτατάχυτου σειριακού κιβωτίου με υδραυλικό πολύδισκο συμπλέκτη. Ο σχεδιασμός του Czinger 21C είναι ιδιαίτερα επικεντρωμένος στην αεροδυναμική. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης εν σειρά διάταξη καθισμάτων, όπως σε ένα μαχητικό αεροσκάφος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικό hypercar-φόβητρο πετάει το γάντι στο Rimac Nevera
Εξάτροχο ηλεκτρικό των 2.400 PS από τη Hennessey
Κόβει την ανάσα το ηλεκτρικό hypercar της Lexus